İki yıldır cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisiyle arasında sorunlar yaşadığına ilişkin iddialara yanıt verdi.Demirtaş, “HDP ile aramda en küçük bir siyasi, çizgisel sorun yoktur. Böyle bir şey olsa, bunu açıkça ifade etmekten çekinmeyeceğimi herkes bilir zaten. Partide yönetim anlayışı, taktik ve siyasi hamleler konusunda bazı yetmezlikler yaşanıyor olduğunu görmek üzüyor beni sadece” dedi.

Hukuçu ya da siyasetçi olmasaydınız ne olurdunuz? sorusuna Demirtaş’ın yanıtı ise, “Müzikle ilgilenebilmeyi isterdim. Ramazan davulcusu bile olsam Türkiye’nin kirli siyaset arenasından iyiydi” dedi. Demirtaş hapishaneyi de, “Teke tek dövüşten korkanların bugüne kadarki en namertçe icadıdır hapishane” sözleriyle tanımladı. İrfan Aktan’ın Gazete Duvar’da sorularını avukatı aracılığıyla yanıtlayan Demirtaş’ın ‘da yer alan açıklamalarının bir bölümü şöyle:

HDP İLE ARAMDA EN KÜÇÜK SİYASİ, ÇİZGİSEL SORUN YOKTUR: Geçtiğimiz günlerde HDP’nin kuruluşunun 6’ncı yıl dönümü vesilesiyle hazırlanan bir videoda sizin fotoğrafınıza yer verilmemesi epey tartışma yarattı. Her ne kadar görüştüğümüz bazı HDP’liler “bu tür küçük şeylerin” altında herhangi bir mesaj olmadığını söyleseler de, zaman zaman bu tür “küçük şeylerle” karşılaşıyoruz. Partinizle aranızda belli bazı gerilim noktaları olduğu, fakat karşılıklı olarak bunun üstünün sürekli örtüldüğü hissediliyor. Partinizle aranızda fikir ayrılıkları yaşıyor musunuz? Bu fikir ayrılıklarının temelinde ne yatıyor? Siz hapse girmeden öncesine dayanan sorunlar mı var?

HALKIMIZ ARTIK NE ZAMAN ‘EDİ BESE’ DERSE: Ankara’dan İstanbul’a, Diyarbakır’dan Hakkâri’ye kadar, karşılaştığımız herkes “Demirtaş ne olacak, daha ne kadar hapiste kalacak” diye soruyor. Sizin buna dair bir öngörünüz var mı? Sizce ne zaman hapisten çıkarsınız? Halkımız ne zaman bu gidişata “êdî bes e” derse, siyasi tutsaklar o zaman çıkar. Mesala önümüzdeki yerel seçimler, Newroz, 8 Mart hep “yeter artık” demenin fırsatlarıdır.

Yaklaşık 2 yıldır cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, açıklama yaptı. Yargıdan hiçbir beklentisinin olmadığını söyleyen Demirtaş, eşinin cezaevinde kendi isteğiyle 12 kilo verdiğini de ifade etti.  Başak Demirtaş, son olarak eşi Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde kilo verdiğini ifade ederek, “Cezaevinde hem beslenmesine dikkat edebiliyor hem de spor yapabiliyor. Bu nedenle tamamıyla kendi isteği doğrultusunda 12 kilo verdi” diye konuştu. Bizde yav he he diyoruz..