AK Parti 3 dönem kuralına takılan ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nden milletvekili adayı olmayacak olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın durumuna ilişkin Davutoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.
Yeni Teşvik ve İstihdam Paketi'nin açıklandığı toplantıda gazetecilerin '3 dönem kurulı ve Ali Babacan'ın durumunu sorması üzerine Davutoğlu detaylı bir açıklama yaptı.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı süresince kurulan hükümetlerin tamamında yer alan tek ismin Ali Babacan olduğunun altını çizen Davutoğlu, Babacan ve 3 dönem kuralına takılan diğer isimlerin 'erken emekliliği'nin söz konusu olmadığını söyledi. Davutoğlu, "3 dönem siyasete dinamizm getirmek var olan bir kural, siyasetten emeklilik için değil" dedi. Davutoğlu'nun Ali Babacan ve 3 dönem kuralına ilişkin açıklamlarının detayı şöyle: "AK Parti hükümetlerinin önemli bir farkı çok ciddi yetişmiş devlet adamı unsuruna dayanmış olması. Kabinemizde 2002'den bu yana Ali Babacan dışında aralıksız görevine devam etmiş olan başka bakan yok.

Ama hiç bir bakan arkadaşımız öncekinden daha kötü bir performans sergilemedi. Tek parti iktidarı olmanın avantajıyla hiçbir iş aksamadı. 12 yıl önce ne planlandıysa hiçbir aksama olmadan hepisini hayata geçirdik.

Seçim sonrası oluşacak Ak Parti hükümetleri de geçmiş birikimin üzerinde aynı istikrarla devam edecek. Ne ekonomide ne eğitimde ne de dış politikada bir kesinti olmayacak. Aynı perspektifte hükümetlerimiz görev almaya devam edecek.

BABACAN BU EKİBİN İÇİNDE OLACAK



Ali Bey, Nurettin Bey, Faruk bey bu ekibin içinde yer almaya devam edecek. 3 dönem siyasete dinamizm getirmek için var yoksa siyasetten emeklilik için değil. Biz son nefesimize kadar bu millete, insanlığa hizmet etmek anlayışındayız.

BENDEN ÖNCE EMEKLİ OLMASINI BEKLEMEYİN!

Üçü de benden genç. Onların benden erken emekli olmasını kimse beklemesin. Biz bir ekibiz herkes bunu anlasın. 2002'den bu yana nasıl değişiklikler olduysa ve işler yolunda gittiyse bu ekip omuz omuza çalışmaya devam edecektir. Biz ünvanlarla bir arada değiliz. İdeallerle, vizyonlarla bir aradayız.

Kamuoyu da iş dünyasındaki çevreler de bilmelidir ki AK Parti ekip olarak geldi ekip olarak yoluna devam ediyor. "