Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabine değişikliği konusunda kimsenin kalbinin kırık olmadığını söyledi. AK Parti'de ortak bir akıl ve işleyişin bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, Çankaya Köşk'ü tartışmalarına da açıklık getirdi. Köşk'e oturarak Atatürk'ün mirasına sahip çıkılmayacağını ifade eden Davutoğlu, Çankaya'da çalışmanın kendisi için büyük onur olduğunu söyledi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT canlı yayınında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor. Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen programın moderatörlüğünü TRT haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör üstleniyor. Davutoğlu canlı yayında  Milliyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Bila, gazeteciler İbrahim Karagül, Mehmet Barlas ve Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtlıyor.
 
YENİ TÜRKİYE KAVRAMI VE ÇANKAYA KÖŞKÜ KONUSU
 
Çankaya Köşkü ile ilgili tartışmanın arkasında bir sembolizm aramamak gerekir. Atatürk'ün mirası var ise ki var en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti. Çankaya Köşkü'nde oturmakla Atatürk'ün mirasına sahip çıkmış olmasınız. Çankaya Köşkü'nde çalışmak benim için bir onurdur. Nerede oturursak oturalım Allah hayırlı hizmetler nasip etsin.
 
"HİÇ KİMSENİN KALBİ KIRIK DEĞİL"
 
Bir anayasa üzerinde mutabakat sağlarsak bu bir şenlik olacak, gelecek on yılları teminat altına alacak. Birinci aşamayı tamamladık. İşleyen bir Bakanlar Kurulu, grup, MYK, MKYK var, hiç kimsenin kalbi kırık değil. Önümüzdeki 8 aydaki en önemli hedeflerimden biri, AK Parti'nin kadrolarını tahkim etmek ve yeni bir heyecan oluşturmak. Yeni Türkiye yeni bir heyecanla kurulacak