Davutoğlu, "Siyaset gelip geçici, hocalık kalıcıdır. Bana 'Hocam' denmesini tercih ederim" diye konuştu
AK Parti MKYK önceki gün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez toplandı.
Toplantının ana gündem maddesi kongre ve önümüzdeki dönem oldu. Davutoğlu, "Ben bu ekibi önemsiyorum. Hep birlikte Türkiyemizi ve partimizi daha güzel yerlere taşıyacağız. Bunu sizlerle birlikte yapacağız" mesajı verdi. MKYK üyeleri de tek tek söz alıp Davutoğlu'na "hayırlı olsun" deyip başarı dileklerini iletti. Bu konuşmalar sırasında Davutoğlu'na kimisi "Hoca" kimisi "Başbakan" kimisi de dili sürçüp "Sayın Bakan" diye hitap etti.
HOCALIK KALICI

MKYK üyesi Lale Ersoy konuşmasının içinde "Hocam", "Sayın Bakanım" ve "Sayın Başbakanım" ifadelerini kullandı. Durumu fark eden Ersoy, "Özür dilerim. Nasıl hitap edeceğimi ben de şaşırdım. Ben doktora öğrencisiyim, siz profesörsünüz. İçimden 'Hocam' demek geliyor ama bir yandan da partimin Genel Başkanı ve Başbakanımızsınız" dedi. Davutoğlu bunun üzerine, "Hepiniz rahat olun. Bana 'Hoca' demeye devam edin. Hatta 'Hocam' demeniz beni memnun eder. Çünkü siyaset geçip geçicidir ama hocalık kalıcıdır. Bütün arkadaşlarımın bana 'Hoca' demesini tercih ederim" dedi.
'LİDERİMİZ ERDOĞAN'

Güzel ve anlamlı bir kongre süreci geçirdiklerini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Siyasi tarihimizde örneği olmayan bir süreç yaşadık. Sayın Abdullah Gül de büyük bir nezaket örneği sergiledi. Bunu devir teslim töreninde de gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bu hareketin lideridir. Bu kongremiz de açıkçası bir sadakat ve vefa kongresi oldu. Biz bunu içselleştirdik ve bu nedenle hiçbir sorun yaşanmadan süreci tamamladık."