İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından başlıklar:
Bu toplantı esas toplantı değil. Bu toplantı esas toplantı için heyetler salonda beklerken, birisi öyle diyor, gayri ciddi bulmuş çok bilen yazarlar. Bu toplantı, dört üst düzey görevli bana sunuşta bulundu. O sunuş öncesinde yetkililerden görüşler alıyoruz. O toplantıya geçelim diyoruz. Kimse bu muhteviyata bakarak, MİT Müsteşarımız, Genelkurmay ikinci başkanımız hakkında hüküm vermeye kalkmasın.

TOPLANTI TAHRİF EDİLEREK YAYINLANMIŞTIR
Her bir birim bana bir sunuşta bulundu. Muhteviyatını hiçbir zaman teyit etmiyoruz. Çünkü tahrif edilmiş bir muhteviyattır. Bu muhteviyata bakara kimse hakkında hüküm verilmeye kalkışılmasın. Bu olayı açık bir tecavüz ve saldırı olarak görüyoruz. Esas kararların alındığı toplantıda alınan sonuçları elimdeki verilerle Başbakan'a arz ettim. Şu olursa bu olacak gibi. Ancak iki şeyden fedarkarlık yapılmayacak;
Birincisi oradaki toprağımız, ikincisi oradaki askerlerimizin güvenliği.

BAŞBAKAN BUNLARA ONAY VERDİ Mİ?
Onların detaylarını vermek mümkün değil. Talimat verildi Başbakanımız tarafından. Bu bilinen bir risk. Kamuoyunun bilmediği görmediği o kadar çok güvenlik riskiyle uğraşıyoruz ki, etrafımızda 7 devlet idare edilemez durumda. Aynı kriz masası toplantısı, Kırım tatarlarıyla ilgili, Ukrayna'da neler yapmalıyız diye, yine toplantı yaptık ve sonrada ilgili diğer birimleri çağırdık.

Devlet dediğiniz yapı her şeyi konuşur, her şeyi değerlendirir. Vatandaşlarımın rahat olmasını isterim. Kriz masasının altındaki birim 24 saat çalışıyoruz. Birisi bunu tehdit ediyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırıdır. 15 sene önce dış politika olarak söylüyorum. Türkiye bu kadar çok farklı alanda aktif alanda politika belirlenemiyordu.

Açıkça söylüyorum bunlar iş birlikçidir.  Kolay gelinmedi buraya. Bunların kullandığı aygıtlar bu hükümetin sağladığı alt yapıyla temin edildi.

BU DİNLEME NASIL YAPILDI?
Bu olay dün oldu. İlgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Araştırmalar sürüyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, ABD gibi ülkede Wikileaks ve Snowden olayları da yaşandı. Wikileaks da devlet mahremiyetidir. Bizim yüzlerce toplantımızdan bir tanesi.
Libya tahliyesini de böyle bir kriz masasıyla yönetmiştik. Bunların hepsi devletin gücünü de gösterir. Yaşadığımız olaylar Türkiye'nin 12 yıllık birikimini önümüzdeki üç seçimi dizayn ederek bertaraf etmeye yönelik bir saldırıdır.

BÖCEK ARAMASI YAPILDI
Her şey ve herkes en titiz şekilde incelenecek.

BİR KORUMANIN GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİASI
Hayır böyle bir şey yok.

DIŞİŞLERİNDE ‘SAĞIR ODA' VAR MI
Yaşanan her olay bir çok tecrübeyi de beraberinde getirir. Bizim dışişleri bakanlığımızda da bütün bu odalar, test edilir, gözden geçirilir. Onun için dışişlerinin ayrı bir konut ihtiyacı bu yüzdendir. Ama bir zaaf varsa bu zaafı kim çıkarmışsa ondan hesap sorulur ve tedbir alınır.
'
'KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMALARI İLHAM DEĞİL''
Evet. Kılıçdaroğlu'nun son derece çelişkili ifadelerinden sonra, böyle bir açıklamada bulunması, ilham değil. Kılıçdaroğlu'nun bir açıklama sorumluluğu var. Yarın iktidar olması iddiasında olması gereken bir parti. Hiçbir zaman olmadı ama böyle olması beklenir. Kendisinin de sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak davranması gerekir ve açıklaması gerekir. Kendisine böyle bir bilgi sunuldu mu? Bir bu olayın oluş süreci var, sorumluluk bize aittir. Bunu inceleyeceğiz. İkincisi olaya tepkilerdir. Bunlara baktığınızda gerçekten Türk siyaseti açısından üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıyayız.

Oradaki genelkurmay ikinci başkanımız, çok sağlam bir sicille oraya gelmiş bir yetkili olarak, her şeyi bizimle, hükümetle açık bir şekilde paylaşır kanaatini söyler. Devlet işleyişi böyledir. Orada iki tane devlet yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanı ile genelkurmay ikinci başkanı, MİT müsteşarı ve dışişleri müsteşarı konuşuyor.

Siz burada kıt bir akılla, siyasi otoriteyi isyana teşvik ederseniz bu açık bir şekilde isyan etme teşebbüsüdür. Devlet ahlakına sahip olan hiçbir sorumlu siyasetçi bunu yapamaz. Yarın olmaz ya, bütün bu komplolar tutsa, tutmaz ya, sen o koltukta oturuyor olsan genelkurmay başkanı CHP'ye mi destek olacak? Güvendiğimiz için de geçen sene, müsteşarlık büyük bir onurdur ama, maddi olarak çok az maaşla… kalmasını rica ettim, kaldı. Siz onlarla nasıl o şekilde bir oyuna kalkışırsınız.

Kılıçdaroğlu'na Korutürk'e buradan söylüyorum, hesabınız varsa bizimle görün. Büyükelçileri hedef almayın. Bu bir isyana teşviktir. Siyasi otoritenin verdiği talimatı uygulamam gibi bir yaklaşımı telkin etmek devlet ahlakıyla bağdaşmaz.
Twitter ve YouTube'un kapatılması

Twitter bir özgürlük fedaisi değil. Uluslararası bir şirket. Bütün şirketler gibi TC Mahkemelerinin aldığı kararlara saygı gösterecek. AB ülkelerinin hukuklarına saygı gösteririm Türkiye'ye göstermem derseniz olmaz. Bir hanımefendi adına açılan sahte hesapla porno yayın yapılmasını kim durdurabilir? Bunu kim kabul edebilir? Herkes feryat ediyor ama empati yapmıyor. Kadın yazarlara söylüyorum. Ama bir süreç işliyor. Dün bir olay oldu.

Dikkat ederseniz YouTube hemen kapanmadı. 4-5 saat geçti. Ulusal güvenliği ilgilendiren, güvenliği riske eden bir yayın söz konusu. YouTube'a temasa geçip yayının durdurulmasını istedik. Ama YouTube bunu yapmadı. Avrupa'da da olsa ABD'de de olsa böyle bir tutum alınırdı.
Bu bir güvenlik tehtididir. Hiçbir şey T.C Devleti'nin güvenliğinden ve milletimizin istikbalinden daha önemli değildir. Kimse bizden hesap sorar tarzda bir soru yönetemez. Bizim devlet geneleğimize demokrasi bir dengeye oturmuştur. Brüksel'de bana sorarlarsa ben de onlara 'sizin ülkenizde olsaydı ne yapardınız?' derim.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun danışmanı Türkiye'ye geldi mi?
Hayır. Daha önce İsrail ile ilgili yaptığımız görüşmeler neyse oradayız.