Başbakan Ahmet Davutoğlu şehit yakınları ve gazilere  kurasında konuştu. HDP'nin hendek siyasetini eleştiren Başbakan Davutoğlu Figen Yüksekdağ'ın vatandaşı tehdit etmesine sert tepki gösterdi. Sur, Cizre ve Silopi'de teröristler temizlenene kadar mücadeleye devam edileceğini ifade etti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Hükümetimizin yeni eylem planında ilk olarak şehit ver gazi yakınlarına iş imkanını masaya yatırdık. 

İki yılda 14 bin kişiyi devlet bünyesinde istihdamını sağladık. 

Hepiniz bizim emanetimizsiniz. Bir yanda acısını yüreğini gömerek oradaki vatandaşlara eziyet edenler bir yanda hendek, şiddet siyasetinden medet umanlar var.

"HDP SİYASETİNİN BİR ADIM İLERİSİ YERALTI SİYASETİDİR"

HDP'nin izlediği yol yol değildir. Bunun bir kademe ilerisi yeraltı siyasetidir. 

"YÜKSEKDAĞ SEÇMENİ TEHDİT EDİYOR"

Aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz. Bu partinin eş başkanı bir hanımefendi vatandaşını tehdit ediyor. Twitter hesabında diyor ki "Bırakıp gitmeyeceksin sonra döndüğünde bulamayabilirsin." Bir siyasetçi seçmeni nasıl tehdit edebilir? Vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum; nerede terör var ise o odaklar temizlenene kadar mücadelemiz devam edecek.

BURALAR TERÖRDEN TEMİZLENECEK

Sur'da, Cizre'de, Silopi'de bu terör odakları temizleninceye kadar mücadelemiz sürecek. 

Kurban Bayramı'nda namazını kıldığımda hepsi kulağıma eğilip şunu dediler " Bizi bu hainlerden kurtarın" Bizim için Bursa Ulu Camii'yle Diyarbakır Ulu Camii arasında fark yoktur.

"HAİNLERİN EMELLERİ BOŞA ÇIKACAK"

Yavuz Sultan Selim döneminde fethedilen bu toprakların fatihi Bıyıklı Mehmet Paşa'dır. Onun en yakınındaki isim Kürt kanaat önderi İdris-i Bitlisi'dir. 

Bu hainler kardeşliğimizi yıkmaya çalışıyorlar. Bu hainlerin tüm emellerini boşa çıkaracağız. 

Bunlar öyle bir zorbalık içindeler ki, vatandaşları bir bavulla kaçmak zorunda bırakıyorlar. O vatandaşlar da bizim emanetimizdir. 

"TÜM İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ"

Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Terör sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın yanındadır. Tüm ihtiyaçları ve zararlarını biz karşılayacağız. 

Terör belasını mutlaka bu topraklardan çıkaracağız. Sur ilçesindeki esnaf başta olmak üzere devletinin yanında yer alan herkesin mağduriyeti giderilecektir. 

1996 yılından itibaren atanan 30 bin kişi var. 24 bini AK Parti iktidarı döneminde olmuştur.

Sakın bunu lütuf olarak görüldüğümüz sanılmasın bu bizim bir borcumuzdur." dedi.