Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel başkanı ve başbakan adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı. Muhalefet ise Davutoğlu ismine sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar;

Ahmet Davutoğlu ismine muhalefetten tepki var! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Davutoğlu'nun başbakan adaylığı için "Türkiye’de şuan Büyük Ortadoğu projesinin Türkiye cuntası kurulmuştur" ifadesini kullandı. Aksaray'da açıklama yapan Bahçeli şunları söyledi:
 
"BEN TEK ADAMIM, ATADIKLARIM EMRİMDE ÇALIŞIR"

"Artık bundan böyle AKP’yi yönetenler AKP’ye oy verenler, AKP kurultay delegelerinin söz hakkı sahibi olmaları gerekirken bunları aşmış ‘genel başkan benim, başbakan benim, cumhubaşkanı benim ben tek adamım benim atadıklarım benim emrimde çalışır’diyerek sanal bir genel başkan sanal bir başbakan uygulamasıyla Türkiye’yi bir cunta yönetimine doğru sürükleyecek bir hataya düşmüştür. Alınan karar önümüzdeki günlerde çok daha net anlaşılacaktır. Türkiye’de şu an Büyük Ortadoğu Projesinin Türkiye cuntası kurulmuştur. Bu tehlikelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti Genel Başkanı Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu büyük Ortadoğu Projesinin Ortadoğu’yu zindan eden elemanlarıdır. Bunların Türkiye’yi zindan etmesine müsaade edilmeyecektir."
 
"KENDİNE KUL, YAVER, SEKRETER OLACAK BİR İSMİ SEÇTİ"
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Davutoğlu isminin Erdoğan'ın tercihi olduğunu iddia ederken, "Erdoğan kendine kul, yaver, sekreter olacak bir ismi seçti" dedi. Yalçın, öncelikle Davutoğlu ismini Erdoğan'ın açıklamasının yanlışlığına işaret ederek, "Bu üslup çok yanlış. Erdoğan, ayın 15'inden beri seçilmiş bir cumhurbaşkanı olmasına karşın, hala parti genel başkanı gibi hala davranması parlamenter demokrasiye aykırı. Sayın Erdoğan bu haliyle cumhurbaşkanlığı seçildiğini hala idrak edememiş görünüyor. Bu şunu gösteriyor; artık Türkiye'de parti devletine doğru ciddi bir gidiş var. Anayasal suç işlemek suretiyle Erdoğan'ın bu tarzı  benimsemiş olması ülke geleceği adına sıkıntılı bir sürece işaret ediyor" dedi.
 
HDP'Lİ KÜRKÇÜ: "HÜKÜMDAR SADRAZAM ATADI"
 
HDP'nin kurucu eş başkanlarından olan, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise, Erdoğan'ın kendisinden sonra gelecek AK Parti genel Başkanı olarak Davutoğlu'nun adını açıklamasını, "hükümdar sadrazam atadı" diye yorumladı.