Darbe girişiminin haber alınmasıyla birlikte akın akın belediye önüne gelen vatandaşlar buradan ellerinde bayraklarla Akıncı Mahallesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına gitti.
Darbe girişiminde kullanılan helikopter ve uçakların Kazan'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığından kalktığının duyulması üzerine Kazanlılar yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık bir grupla giderek Üs Komutanlığının Nizamiyesi önünde toplandılar.
Uçakların kalkmasının engellenmesini isteyen halkın içeri girmesine izin vermeyen askerler halkın dağılmasını istedi ve sürekli havaya uyarı ateşi açtılar. Bir helikopterden kalabalığın üzerinde uzun süre alçaktan uçuş yaptı. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre nizamiyenin yanındaki bir iş makinesine binen bir kişi nizamiyeden içeri girmek istediyse de vatandaşların müdahalesi sonucu durduruldu. Kalabalık dağılmayınca da askerle halkın üzerine ateş açtı. Olayda çok sayıda vatandaş yaralandı ve hayatını kaybetti. Yaralılardan 33 tanesi Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesine getirildi.
Hastanedeki nöbetçi personel yetmeyince ilçedeki sağlık çalışanları göreve çağrıldı. Hastane acil servisi yetersiz gelince yaralılara koridorlarda müdahale edildi ve tamamı ambulanslarla Ankara'daki hastanelere sevk edildi.
Yaralılardan Ömer Takdemir (20) yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda kaç kişinin hayatını kaybettiği henüz bilinmezken Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin daha cesedi Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi morguna getirildi.
20 civarında ambulansın geldiği hastane bahçesinde adeta can pazarı yaşandı. Ölen ve yaralananların yakınları hastanede sinir krizi geçirdiler.