Darbeci Yaver Muhalefet Liderlerini Arayarak Yanıltmak İstemiş
15 Temmuz darbe gecesinin ilk dakikakalarında Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar'ın darbeci yaveri Yarbay Levent Türkkan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayıp muhalefet liderlerini yanıltmaya çalışmış.
DARBECİ YAVER HER ŞEYİN KONTROL ALTINDA OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi arayan Hulusi Akar'ın yaveri, darbeye karşı olduklarını söyleyen liderlere, Genelkurmay Başkanı Akar'ın rehin olmadığı ve darbe girişimine karşı her şeyin kontrol altına alındığını söylemiş.
SEMİH YALÇIN YAŞANANLARI ANLATTI
Konuyla ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, darbe girişimin yaşandığı gece Bahçeli'ye Genelkurmay'dan gelen yanıltıcı mesajın nasıl verildiğini anlattı.
İşte Yalçın'ın o sözleri:
"Biz 22.30 civarı genel merkezdeydik. Devlet Bahçeli'nin o gece Cumhurbaşkanı ve 1.Ordu Komutanı ile bir görüşmesi olmadı. Bahçeli, kimsenin Ankara'da olmadığı bir dönemde çıkıp darbenin karşısında olduğunu ifade etti. Genelkurmay'dan Bahçeli'ye yaver üzerinden bir mesaj geldi. Genel Başkanımızı yanıltıcı bir mesajdı bu. Genelkurmay Başkanı'nın derdest edildiği bir zaman geldi bu bilgi genel merkeze. Her şeyin kontrol altında olduğuna yönelik bir mesajdı. Daha sonra Genel Başkanımız Başbakanı arıyor. Ulaşamayınca özel kalem müdürüne haber veriyor"