İddianamede, darbe girişiminden önce üst rütbeli askerler 3 defa gizli toplantı gerçekleştirmiş.  Farklı tarihlerdeki görüşmelerde çay servisinin de binbaşı rütbesinde biri tarafından yapıldığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Hikmet Pak ve Bülent Başer tarafından, 15 Temmuz darbe Girişimi’nde görev alan askerlere yönelik hazırlanan ilk iddianame, Başsavcılık tarafından onaylandı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işgal edilmesine ilişkin 1 yüzbaşı, 3 üstteğmen, 4 astsubay, 20 uzman çavuş olmak üzere toplamda 28’i tutuklu rütbeli, 34’ü tutuksuz er hakkında hazırlanan 189 sayfalık iddianamede, tüm şüphelilerin “anayasayı ihlal, Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşbbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ev 5’er yıldan 10’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. İddianamede, 15 Temmuz Darbe Girişiminden önce 12, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde üst rütbeli askerlerin General Nurettin Baransel Kışlası 2’inci Zırhlı Tugay Komutanlığında gizli darbe toplantısı yaptıkları, bu toplantıya diğer illerden gelen üst düzey rütbeli askerlerin de katıldıkları anlatıldı. 


İstanbul’daki darbe örgütlenmesinin planlamalarının yapıldığı toplantıda, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılacak uygulamalara yönelik kararlar alındığına yer verilen iddianamede, toplantıya katılanlara çay servisinin binbaşı M.K. tarafından yapıldığı kaydedildi. Toplantılardan birinin de 15 Temmuz tarihinde yapıldığı ancak kayıtların silindiğinin tespit edildiği belirtilen iddianameye, darbeden 3 gün önce yapılan toplantıların giriş-çıkış güvenlik kamera kayıtlarının fotoğrafları da konuldu. Darbe girişiminin 15 Temmuz gecesi saat 03.00’te yapılmasının planlandığı, ancak daha sonradan gelişen talimat doğrultusunda öne alındığı, yönlendirmelerin, “Yurtta Sulh” konseyi adlı WhatsApp grubundan yapıldığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin bu grupta kod adları kullandıkları ifade edildi. Şüphelilerin ifadelerinde, darbe girişiminden 03.00’e kadar haberdar olmamalarının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna vurgu yapılan iddianamede, ele geçirilen yüzlerce silah ve binlerce mermiye de yer verildi. 

İLK EYLEM DİNK CİNAYETİ 
İddianamenin giriş bölümünde örgütün faaliyetleri ve ana şeması hatırlatılarak, örgütün eylemlerinin ilki Hrant Dink’in öldürülmesi olarak kaydedilirken, devamında Tahşiye soruşturması, Selam Tevhid Kudüs Ordusu ve MİT Tırları soruşturması, 17-25 Aralık soruşturması olayları anlatıldı. Darbe girişiminde Fetullah Gülen bağlantısı, darbe girişimi şüphelilerinin üzerinden çıkan 1 dolarlar ve örgüt içi haberleşme programı ByLock’a değinilen iddianamede, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın örgüt üyeleri için önemine ve buranın darbe için kontrol edilmek üzere kullanılmak istediği kaydedildi.