Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz'daki darbe girişimi kapsamında hazırladığı Kara Havacılık Okulu Komutanlığı iddianamesinde önemli bir tespit var.
İddianamenin 74. sırasındaki şüpheli Hava Tuğgeneral İdris Feyzi Okan'ın konumu diğer şüphelilerden farklı. Albay rütbesiyle 2014-2016 yılları arasında Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nda 1. Hava Alay Komutanı olarak görev yapan Okan, başarısız darbe girişimi sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nın teklifi ve hükümetin onayı sonrasında 29 Temmuz'da tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

SAVCILIK ÖYLE BİR İSTİHBARATA ULAŞTI Kİ...

Okan, FETÖ'yle bağı olmadığı yönündeki değerlendirmeler sonrasında aldığı yeni rütbesiyle Kara Havacılık Okulu Komutanı oldu. Bu arada darbe soruşturması devam ediyordu. Savcılık soruşturmada çok ciddiye alınan bir istihbarata ulaştı. Elde edilen istihbarata göre geçen Aralık'ta, TAI'de üretilen ATAK helikopterlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim töreni vardı. Tören yeri Kara Havacılık Okulu'ydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törene katılıp katılmayacağını araştıran savcılık, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü ile temasa geçti. Erdoğan, törene katılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta devlet yöneticilerinin katılacağı resmi tören normal programda salı günüydü. Törenle ilgili son düzenlemeler yapılıyordu.
Helikopterlerin TSK'ya teslimi ise resmi törenden iki gün sonra perşembe günüydü. Ancak, yapılan son dakika değişikliğiyle perşembe günü yapılması planlanan ATAK helikopterlerin teslimatı, iki gün önceye çekildi. Yani devlet erkanının katılacağı resmi tören gününe.
MÜHİMMAT YÜKLÜ UÇUŞ

Kağıt üzerinde normal görünen durumun aslında şöyle bir özelliği vardı: TAI'den TSK'ya yapılan teslimatlar sırasında helikopterler 'mühimmat yüklü' biçimde havalanıyor ve Ankara semalarındaki uçuş sırasında 'deneme atışları' yapıyordu. Söz konusu helikopterlerin Erdoğan'ın katılacağı tören günü, mühimmat yüklü biçimde havalanacak şekilde program yapılması savcılığın dikkatini çekti.
CUMHURBAŞKANI TÖRENE KATILMADI

Savcılık gelen istihbaratı ve elde edilen bilgileri Cumhurbaşkanlığı ile paylaştı. 15 Temmuz'dan 5 ay sonra yeni bir kalkışma hareketi olasılığına karşı Beştepe uyarıldı. Cumhurbaşkanı, törene katılmadı. Bu tespitler sonrasında savcılık, tuğgeneralliğe terfi ettirilip alay komutanıyken okul komutanı yapılan İdris Feyzi Okan'ı mercek altına aldı. Kara Havacılık Okulu ve yöneticileriyle ilgili yürütülen FETÖ soruşturmalarında okul komutanı Tuğgeneral Okan ile ilgili önemli tespitler yapıldı.
TUĞGENERAL OKAN TUTUKLANDI

FETÖ ile bağı olmadığı gerekçesiyle terfi ettirilen Tuğgeneral Okan, FETÖ yapılanması içinde yer aldığı ve 15 Temmuz darbe girişimi içinde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Okan, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 20 Ocak'ta tutuklandı.