Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan sorumlu Valisi Yardımcısı 42 yaşındaki Kaya Çelik, darbe girişimi gecesi yaşanan olaylar nedeniyle hem kalp krizi, hem de beyin kanaması geçirdi. Hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Çelik'in eşi Bahar Çelik, eşinin darbe gecesi gelen telefona "Beni ezmeden geçemezsiniz" dediğini anlattı.

ÖNCE KALP KRİZİ, ARDINDAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Sinop Vali Yardımcı Kaya Çelik, 5 ay önce geçici görev ile Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. Çelik, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi yaşananlar nedeniyle önce kalp krizi, sonra beyin kanaması geçirerek Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede 12 saat süren bir ameliyat geçiren Çelik, halen yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor.

"BENİ EZMEDEN GEÇEMEZSİNİZ"

Vali Yardımcısı Kaya Çelik'in 2 çocuk annesi eşi Bahar Çelik, o gece yaşananları anlattı. Gümrük sahasında bulunan konutlarında iken 15 Temmuz gecesi saat 22.00 sıralarında önce eşine telefonunda, 'özel kuvvetler' diye kayıtlı numaradan bir telefon geldiğini belirterek, "Telefondaki kişiye önce, 'bu kapıdan içeri giremezsiniz' dedi. Sonra telefon ile bir iki yeri daha aradı, aradıklarından biri polisti. Ardından bir telefon daha geldi, sanırım arayan kişi Yüzbaşı idi ve telefonu Paşa'ya verdi. Eşimin, 'buyurun sayın paşam' demesinden arayanın general olduğunu anladım. Karşıdaki kişi eşime emir cümleleri ile talimatlar veriyordu. Eşim son olarak arayan kişiye, 'beni ezmeden geçemezsiniz' dedi ve telefonu kapattı" dedi.

"EŞİM KRİZ GEÇİRİNCE OTOMOBİLİ BEN KULLANDIM"

Bahar Çelik, eşinin, hemen kendisi ve çocuklarını acele alarak oradan çıkarmak istediğini, çünkü gümrük sahasında özel kuvvetler komutanlığının askerlerinin de olduğunu ifade ederek, "Konuttan çıkarak araca bindik, eşim aracı kullanırken bir kaç telefon görüşmesi daha yaptı. O sırada eşim sahada polisleri de görmeyince biraz daha tedirgin olduk. Daha sonra eşim kalp krizi geçirdi ve direksiyon hakimiyetini kaybedip bir araca çarptı. Bu sırada aracın sürücü koltuğuna ben geçtim ve gümrük sahasından çıkıp bir süre gittik. Daha sonra eşimi önce Midyat, sonra Mardin ve ardından Batman'daki hastaneye kaldırdık. Buradan da Dicle Üniversitesi'ne sevk ettik. Hastanede 12 saat süren zorlu bir ameliyattan sonra eşimin önce kalp krizi, sonra beyin kanaması geçirdiği teşhisi konuldu. Bilinci yarı açık şekilde yoğun bakımda tedavisi sürüyor ve yaşam savaşı veriyor" diye konuştu.

Türkiye'de onlarca ocağın sönmesine neden olan darbe girişimi nedeniyle eşinin 13 gündür yaşam savaşı verdiğini söyleyen Bahar Çelik, Diyarbakır Valisi ve vali yardımcılarının hastanede ziyaret ettiğini ve bakanlık müsteşarının da telefon ile arayarak durumu hakkında bilgi aldığını da kaydetti.