Milliyet Yazarı Güneri Civaoğlu, PKK terör örgütünün Zagros, Kanas keskin nişancı tüfeği'nin “buzdağının” görünen küçük kısmı olduğunu söyledi.

Civaoğlu'nun yazısı şöyle:

Türkiye’nin Güneydoğu’sunda PKK’nın “özerklik ilanına” kalkıştığı ilçeler güvenlik güçlerince temizlenmekte.

Ama bu kadar bile nasıl direnebildiler?
“Zagros, Kanas (keskin nişancı tüfeği) ve Sırp keskin nişancılar” gibi söylemler medyada dolaşıyor. 
Ama...
Bunlar “buzdağının” görünen küçük kısmı.
Özel kuvvetlerden TSK emeklisi Abdullah Ağar’ın satırları dikkat çekici. Özetle, buzdağının tamamını yansıtayım:

Gazete manşetlerine, televizyon ana haberlerine, sosyal medyaya bir fenomen gibi dalan PKK’nın şu dandik silah yani namıdiğer “Zagros”, -boş- bir şehir efsanesine dönüşmüş durumda. Öncelikle vurgulayalım: 2012 yazından beri Türkiye kırsalı teröristlerinde de görülen “Zagros” adındaki bu silah fabrikasyon değil. Büyük olasılıkla PKK ve/veya YPG’nin Suriye’deki atölyelerinde imal ediliyor.

TANKSAVAR VE UÇAKSAVAR FÜZELERİ

Zagroos, koca orman yangınında gözümüzün önünde yanan kibrit çöpünden bir palavra. Asıl sorun, PKK’nın elinde artık güdümlü tanksavar ve uçaksavar füzeleri olmasıdır. Hem de en gelişmişinden ve en etkilisinden!

Batılı, doğulu, kuzeyli ve güneyli dost, müttefik ve kardeşlerimizin IŞİD ile mücadele maske ve mazereti altında, sözüm ona IŞİD’le mücadele eden vekâlet savaşçılarına, taşeron örgütlerine, paralı askerlerine ve fedailerine verdikleri güdümlü füzeler, ağır ve etkili silahlar nerede?

Ne kadarı PKK’nın YPG’nin ya da yüzde 85’ini YPG - PKK’nın oluşturduğu SDG demokratik Suriye güçlerinin elinde? Alman basını “Alman-Fransız ortak yapımı Milan tanksavar füze sistemlerinin ne kadarının PKK’nın elinde olduğunu” konuşurken, peşmergeye verilen Alman silahlarının Kuzey Irak’taki silah pazarlarında nasıl satıldığını yazarken, Türkiye medyası dandik Zagros’un peşinde olmamalı.

SİLAH TÜCCARLARI

Bırakın aşikâr Batılı silah desteğini ve gizlice vermeyi, emin olun ki parayı bastıran herkes, her örgüt Süleymaniye, Erbil, Zaho, Kerkük silah pazarlarından ya da kahvehane köşelerinde sotaya yatmış silah tüccarları zulalarından her türlü silahı alabiliyor.
Buna havan, top ve dahi tank dahil.

IŞİD’in el koyduğu Irak güvenlik güçlerine bağlı 6’ncı tümene ait ağır silah ve zırhlar, Irak-Suriye ordularının ve peşmerge güçlerinin silah depolarından aşırılmış neler satılıyor.
PKK dönem dönem o kadar çok alım yapıyor ki... Bikisi (Bixi-BKS) ve Doçka fiyatları pazarlarda “pik” yapıyor. Ve bütün bunlar buzdağının bilinen, duyulan, görülen kısmı!

Birlik ol Türkiye’m.

 

 

Kaynak : milliyet