Havadaki uçakların vurulması için ihtiyaç olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır'daki pilotlarında gözaltı işlemlerinin de Adalet Bakanlığı'nın izni ile üste yapıldığı ve onların uzun süre üste bekletildiği de ortaya çıktı.

16 Temmuz sabahından itibaren savaş uçaklarının kalkmasına izin verilmeyen 8'inci Ana Jet üssüne başka bir üsten 5 savaş uçağının indiği görüldü. İfadelerde, Tunceli'nin Hozat ilçesinde bulunan 51.Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü'nün, 8'inci Kolordu Komutanlığı'nı bastığı ve komutanı rehin almayla çalışırken kendisinin yakalanarak tutuklandığı ortaya çıktı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında verilen ifadeler, 15 Temmuz gecesindeki gelişmeleri gözler önüne serdi. Soruşturma kapsamında TSK'dan ihraç edilen ve tutuklanan Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın ifadesinde, Ankara'yı havada bombalayan uçakların vurulması için Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve kendisi arasında geçen konuşmaları anlattı.

İfadelere göre; Ankara'yı vuran uçakların Diyarbakır'dan kalktığının tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ı arayarak 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki pilotların gözaltına alınacağını söyledi. Korgeneral Yılmaz, direkt olarak 8'inci Ana Jet Üssüne gidilmesi halinde çatışma çıkabileceğini, onların hareket merkezi olan Eskişehir ile görüşmelerinden sonra gitmelerinin daha iyi olacağını söyledi.

TSK'dan ihraç edilen Korgeneral İbrahim Yılmaz.ifadesinde, Başbakan Binali Yıldırım'dan yazılı emir isteyen kişinin tutuklu bulunan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan olduğunuda itiraf etti.

"DİYARBAKIR SEMALARINDA 14 GÜN SONRA İLK KEZ SAVAŞ UÇAKLARI GÖRÜLDÜ"

Darbe girişimi sırasında Ankara'yı bombalayan savaş uçaklarından 6'sının Diyarbakır'dan kalktığının tespit edilmesi üzerine uçuşlara kapatılan Diyarbakır'daki 8.Ana Jet üssüne dün ilk kez savaş uçakları indi. Ankara'yı bombalayan savaş uçaklarını indirmek için en son 16 Temmuz sabahı kalkan 2 savaş uçağından sonra 14 gündür uçuşları yasaklandığı için sessizliğin hakim olduğu 8'inci Ana jet üssüne dün akşam saatlerine hangi üsten geldiği öğrenilemeyen 5 savaş uçağı iniş yaptı.

CUNTACILARI VURMAK İÇİN BAŞBAKAN'DAN YAZILI EMİR İSTEYEN DARBECİ BELLİ OLDU!

.