Cumhuriyet davasında taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'in de arasında olduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme savcının görüşüne karşı sanık ve avukat beyanlarıyla devam etti. Mahkeme tahliye taleplerinin değerlendirilmesi için ara vermişti. Davada gazeteci Kadri Gürsel'e tahliye kararı verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı davanın 3'üncü duruşması dün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'in de arasında olduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme savcının görüşüne karşı sanık ve avukat beyanlarıyla devam etti.

ARA KARAR AÇIKLANDI: KADRİ GÜRSEL'E TAHLİYE

Savcının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi.

Mahkeme tahliye taleplerinin değerlendirilmesi için 22.30'a kadar ara verdi. Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi.

GÜRSEL TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinin davanın üçüncü duruşmasında tahliyesine karar verdiği Gürsel'i, Silivri Cezaevi çıkışında ailesi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile çalışma arkadaşlarının da bulunduğu bir grup karşıladı.

Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yapan Gürsel, dava ve tutukluluk sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra Gürsel ile onu karşılamaya gelenler, Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları yerleşkesinden ayrıldı.

STAR VE AKŞAM GAZETELERİNE SUÇ DUYURUSU

Star ve Akşam Gazeteleri'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi" şeklindeki atılan twitlerle ilgili mahkeme başkanı; "Star ve Akşam gazetelerinin kendi kendine işgüzarlık yaparak yorum yapması, öngörüde bulunması ile ilgili basın bürosuna suç duyurusunda bulunduk"dedi.