k kez  düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın sözleri şöyle:
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar çerçevesinde ’Tek başkanlık sistemi ne demektir? Yapılan bir çalışma var mı?’ şeklindeki sorular üzerine Kalın şu ifadelere yer verdi:  "Başkanlık tartışması Türkiye’de yeni bir konu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız, tek başkanlık sistemi derken Parlamento ile ilgili tek kamara mı çift kamara mı yani Temsilciler Meclisi ve Senato’dan oluşan bir başkanlık sistemi mi yoksa tek bir meclisin olduğu başkanlık sistemini bağlamında bu konuyu gündeme getirdi. Değişik modelleri ve örnekleri var, bu farklı modeller değerlendirilebilir" dedi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATINA 4 BAŞKANLIK
 
-Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasına 4 başkanlık eklendiğini belirten Kalın, "Teşkilat şeması Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulmuş bulunmaktadır. Bugün itibari ile güvenlik birimlerini de dahil ettiğimizde güvenlik birimlerini de dahil etiğimiz zaman toplam 13 başkanlığın olduğunu çeşitli müdürlüklerin ve birimlerin bulunduğunu görüyoruz. Bu başkanlıkların sayısının kapsamının ne olacağının tamamen Cumhurbaşkanımın takdirinde. Kendi ihtiyaçlarına bağlı olarak bu başkanlık sayıları onlara bağlı birimler müdürlüklerin sayısı arttırılabilir. Bugün itibari ile Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasına 4 başkanlık eklendi. Bunların ana hizmet alanları cumhurbaşkanımızın çalışmalarına katkı sunmak onun ulusal bölgesel gündemine ilişkin çalışmalar yapmaktır" diye konuştu.
 
ARALARINDA MÜKEMMEL BİR UYUM VAR
 
-Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımız,  Cumhurbaşkanlığı ile Hükümet arasında bir fitnenin olduğu tarzındaki yorumların  hiçbir gerçekliği yoktur. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında tam  bir uyum vardır, mükemmel bir koordinasyon söz konusudur.
 
SOMALİ ZİYARETİ BİR MİLADDIR
 
-Son olarak Cumhurbaşkanımızın 3 Afrika boynuzu resmi ziyareti vardı. Bu ziyaret çerçevesinde bu ülkelerle ilişkiler ele alındı ve özellikle Somali'deki açlık ele alındı.2008 yılında Türkiye-Afrika işbirliği zirvesi gerçekleşti. Türkiye'nin Afrika'ya ilgisi bundan sonra da devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken yaptığı ziyaret Somali'de bir miladdır. 2011'de yapılan bu ziyaretin meyvelerini gördük. Somali'de açlık ve salgın hastalıkların durduğunu gördük. Alt yapı, konut ve enerji alanında Türkiye gerekeni yapacaktır.