Perşembe günü saat 14.00'ten itibaren çalışmalarını kesintisiz olarak sürdüren Meclis'te, torba yasa teklifine sabahın erken saatlerinde hükümetin önergesiyle yeni bir madde eklendi.
Bu madde ile Başbakan'ın kullanma yetkisine sahip olduğu örtülü ödeneğin bir benzeri ödeneğin de Cumhurbaşkanı'na tahsis edilmesi öngörüldü.

 Bütün gece çalışmalarını sürdüren Meclis'te, sabahın erken saatlerinde sürpriz bir girişimde bulunuldu. Hükümetin torba yasa teklifine madde eklenmesi için verdiği önergede, şu hüküm yer aldı: "Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulması."

 Cumhurbaşkanı'na örtülü ödenek tahsisiyle ilgili düzenlemeye muhalefet tepki gösterdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın düzenlemeyi savunarak, "Devletin başı konumundaki Sayın Cumhurbaşkanı'na özellikle bir takım görevlerini ifa ederken kullanmak üzere ödenek tahsisi ile ilgili bir madde. Anayasaya aykırı bir taraf yok. Aynı zamanda bu ülkenin başkomutanı sıfatıyla kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri ve olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icatları için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı bütçesine de bu ödeneğin konulması gereklidir" dedi.

 CUMHURBAŞKANLARININ ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ YOKTU

 Sabahın erken saatlerinde Meclis'te yaşanan tartışma, tutanaklara şöyle yansıdı:

 ALİ RIZA ÖZTÜRK (Devamla) - Peki, o zaman ben şu soruyu sorarım: Ondan öncekiler neyin başıydı? Onlar için öngörülmeyen örtülü ödenek, Abdullah Gül için öngörülmeyen, Necdet Sezer için, Süleyman Demirel için öngörülmeyen örtülü ödenek, Özal için öngörülmeyen örtülü ödenek Sayın Recep Tayyip Erdoğan için hangi ihtiyaçtan dolayı öngörülmüştür?

İtirazım bunadır.

 Teşekkür ediyorum.

 AHMET AYDIN (Adıyaman) - Şahsa ait değil, şahsa ait değil, makama ait.

 OKTAY VURAL (İzmir) - Arkadaşlar, emekliye 24 lirayı reva görüp katrilyonluk sarayda oturana bir de örtülü ödenek vermek milletin vicdanına sığmaz.

 MAHİR ÜNAL (Kahramanmaraş) - Bu batıl kıyas, böyle kıyas olmaz.

 HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Sıfırlamış, bu sefer de onun için istiyor.

 AHMET AYDIN (Adıyaman) - Çalışın, katrilyonluk saraya sizler de geçin.

 HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Oktay Bey, sıfırlamış, onun için istiyor para.

 AHMET AYDIN (Adıyaman) - Kıskanma ne olur, çalış senin de olur.

 OKTAY VURAL (İzmir) - Yetmemiş para arkadaşlar, örtüsüzü yetmedi, şimdi örtülü istiyor.

 ERKAN AKÇAY (Manisa) - Şimdi de örtülüleri…

 OKTAY VURAL (İzmir) - Bence Meclis Başkanlığı olarak, milletvekilleri olarak birer maaşımızı gönderelim, yetmiyor! Masraf fazla!

 HAYDAR AKAR (Kocaeli) - Hiç kusura bakma, günahımı verirsem Kur'an çarpsın.

 OKTAY VURAL (İzmir) - bugün cumadır, hakikaten, hocaya bir söyleyelim ya! Yetmiyor!

 ERKAN AKÇAY (Manisa) - Soma maden işçilerinden bile SMS'le yardım topladınız.

 OKTAY VURAL (İzmir) - Bugün hocadan isteyelim, Cumhurbaşkanına örtüsüz ödenek verelim.