Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;  
*İnsanlığı, gençleri , çocukları tehdit eden öyle bir mesele ile karşı karşıyayız ki bunun önlenmesi nasıl olacak bu sempozyumlarda ele alınacaktır.

*180 milyon uyuşturucu kullanan var. Sosyal, ruhsal, bedensel tahribatın yanında maddi kaybı da beraberinde getiriyor.

"PKK NİYE DÜNYAYI İLGİLENDİRMİYORDU?"

* IŞİD Ortadoğu’da kendine göre mücadeleyi verirken benim ülkemde 32 yıldır devam eden PKK terör örgütü var acaba bu dünyayı niye ilgilendirmiyordu? Bu benim ülkemde değildi. Avrupalı dostlar bu terör örgütüne karşı niçin rahatsız olmadılar Çünkü o terör örgütünün önünde İslam kelimesi yoktu. Dert başka Bu IŞİD’in İslam’la alakası yok. İslam terörü tecviz etmez teröre yol vermez. İslam barış dinidir. Bu örgütlere İslami terör örgütü yaftası yapıştıranlar gerçeği perdeliyorlar. Türkiye’nin önündeki en önemli sorunlardan biri de batıdan gelip bu örgütlere katılanlardır. Bunların aralarında uyuşturucu bağımlıları var aralarında macera arayan içindeki boşluğu doldurmaya çalışanlar var. Niçin cinayet işledikleri umurlarında değil. Bataklık kurumadığı sürece sinek olacaktır. Terörü de madde bağımlığını da bataklık insanlığı tehdit eden tatminsizlik, kazanma hırsıdır.

"BU ÖRGÜTE KATILANLAR ARASINDA DA UYUŞTURUCU KULLANANLAR VAR"

* Bunların aralarında uyuşturucu bağımlıları var aralarında macera arayan içindeki boşluğu doldurmaya çalışanlar var. Niçin cinayet işledikleri umurlarında değil. Bataklık kurumadığı sürece sinek olacaktır. Terörü de madde bağımlığını da bataklık insanlığı tehdit eden tatminsizlik, kazanma hırsıdır.

"ZORUNLU DİN DERSİNİ KALDIRIRSANIZ..."

* Zorunlu din ve ahlak kültürü derseleri olsun mu diye tartışılacaksa terörden, ırkçılıktan, uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Zorunlu din kültürü ve ahlak dersini kaldırırsanız uyuşturucu gelir onun yerini doldurur, ırkçılık gelir onun yerini doldurur. Biz alkolle ilgili Avrupa ülkelerinde olan düzenlemeleri getirdiğimizde hedef yapılıyoruz.

* Ocaklar sönmüş bu uğurda hayatlar gitmiş. Özgürlük deyip buna göz mü yumacağız. Kesinlikle hayır. En başta Anayasa bize tam yetki veriyor. Anayasanın da ötesinde kalbi olmak, vicdanı olmak biz eböyle bir sorumluluk veriyor.