Erdoğan, TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan, Türkiye'de üretilen ürünlerde kullanılacak logoyu ve sloganı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye İhracatçılar Meclisi "Türkiye Markası"tanıtımında, "İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız" dedi.

İŞTE TÜRKİYE'NİN YENİ LOGOSU

26134654.jpg

6 SIFIRIN ATILDIĞI GÜN DE...

Erdoğan, '2004 yılında Türk lirasından altı sıfır atmak için düğmeye bastık. 1 Ocak 2009 yılında geçiçi olarak yeni Türk lirasından 'Yeni' ibaresini kaldırdık yeni tasarımlarıyla Türk lirasını kullanmaya başladık. 6 sıfırın atıldığı yeni paramız tüm dünyada ilgi çekti, Türk lirası itibarına ulaşmış oldu. Türk lirasının simgesini açıklarken de böyle bir heyecan yaşadık. Tüm saygın para birimlerinin logosu vardı. Güzel, sade, kolay yazılabilir bir logo hazırlandı ve bu logo çok hızlı yaygınlaştı, vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı.' dedi.

"MADE İN TURKEY LOGOSUNUN YERİNE..."

İşte bugün de TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafındna hazırlananm bir başka logoyu Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bugunden itibaren Türkkiye üretilen ürünlerde 'Made in Turkey' yerine bu logo olacak. Bu logoyu görenler bu ürünün Türkiye'de üretildiğini anlayacak. Özel logo ve 'Gücü Keşfet' sloganı ile tanıtıyor olacağız.

Bu logo ve slogalar ürünlerimizn gücüne güç katımış olacaktır. Bu önemli logo ve sloganın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

LOGOYU ELEŞTİRENLER OLACAKTIR...

Şu andan itibaren logoya yönelik bir çok eleştiri gelecektir.Tüm eleştirilere rağmen yeni logo ve slogan haklımız tarafından gönülden benimsenecektir. Bu tasarım ve slogan Yeni Türkiye'nin özgüveninin eseridir.  Bu özgüven logosunu basabileceğimiz birçok marka üretmenin mücadelesinde olacağız.

Yeni markalar üretecek güce ziyadesiyle bu heyet sahiptir. Fikir derseniz yeni fikirlere sahip bir neslimiz var. Girişim ruhu diyorsak, dünyanın her yerinde iş kovalayan dinamik girişimcilerimiz var.

ASLINDA SATILAN TELEFON DEĞİL MARKA

Markalar sahip olduğu güç prestij ve tanınmışlık sayesinde mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturuluyor. Aslında satılan telefon değil satılanın markası. 'Bak yenisi aldım' olay bu.

ABD ekonomisini ayakta tutan ve büyütenin bu tür markalar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Türkiye geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyük markalar oluşturdu. Bunlar bir elin parmakları kadar. Daha fazla tanınmış markalara ihtiyacımız var ABD, Japonya ve Almanya küresel markaları ile büyüyor. Bizim de yeni markalara ihtiyacımız var. Asla vazgeçmeyin, karamsar yorumlara itibar etmeyin." dedi.

KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN

Şu anda belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa da hiç kimse aldırmasın. Bakın Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, içerde ve dışarda gelişmeleri en yakından takip eden birisi olarak ifade ediyorum. Türkiye ekonomisi de Türkiye'nin dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerliyor. Bundan hiç endişeniz, tereddütünüz olmasın

KARANLIĞA ALGI OPERASYONU VAR

Bazı yabancı medya kuruluşları karanlığa algı operasyonu yapıyor. Biz bu seviyelere yabancı medya ve kredi derecelendirme kuruluşları sayesinde gelmedik. Haklımızla beraber geldik. IMF'ye olan borcunu ödemiş, artık IMF'ye borç veren bir ülke haline geldik.

IŞİD'LE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD ile mücadelede, "Bölgesel krizlerin çözümünde görüşlerine, uyarılarına özellikle gücüne ihtiyaç duyulan bir Türkiye var. Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, 'Burada Türkiye'nin olması gerekir' ifadesini baktım ki katılımcıların hepsi ikili görüşmelerde özel görüşmelerde, 'Biz burayı Türkiye'nin içinde bulunduğu bu lider kadroyla ancak gerçekleştirebiliriz' diyen bir anlayış var. Zaten işin gereği de bu. Niye? Sürekli olarak bu insanlar size göç ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdogan, "Irak'ı ve Suriye'yi şu anda hedefe koyan bir anlayışı ve bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız" dedi. 

Erdoğan, "Buradaki oluşacak bir koalisyon içinde Türkiye rehineler olduğu için, tabi biz bu süreçte farklı yaklaşmıştık. Bakıyorum, bazı medya mensupları, 'Başbakan iken şöyle diyordu, şimdi böyle diyor' filan gibi yazanlar çizenler var. O kadar anlarsınız. Sizin sırtınızda küfe yok. Rahatsınız. Ama bizim sırtımızda küfe var. Sorumluluk var. Onlarda böyle bir sorumluluk yok. Biz bu sorumluluğun idraki içinde ne dedik; 'Sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım, ondan sonraki yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası inşallah çalışmaya başlıyor, çalışacak" dedi.

MEHMETÇİĞE TAŞ ATANLAR...

Erdoğan, Mehmetçiğe taş atılması büyük bir densizliktir. Birileri tahrik peşinde, provakosyon peşinde koşuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla çözüm sürecini bozamazlar. Benim Kürt kardeşim ona taş atan ellerle oan sahip çıkan elleri ayır eder.' dedi.