Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Sözlerine Cevap Verdi
Çin'deki G-20 Zirvesine hareketi öncesi havalimanında açıklamalarda bulunanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yeni adli yıl açılışının Beştepe'deki Külliye'de yapılmasını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sert sözleri soruldu. Erdoğan, "Bu toplantıyla ilgili yüz karası ifadesini yakıştırması çok çok çirkin. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir." dedi.
"BENİM İÇİN KIYMETİ HARBİYESİ OLMAYAN İFADELER"
"Çok ayıp, 7 Ağustos'u yaşamış bir CHP Genel Başkanı'nın bu toplantıyla ilgili yüz karası ifadesini yakıştırması çok çok çirkin. Ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık.
"BEYEFENDİ GÖRMEK İSTEDİĞİNİ KONUŞUYOR, TEESÜF EDERİM"
Biz 7 Apğustos'ta birlik ve beraber yenikapıya da gelmeyecekti. Arkadaşlarının bindirmesiyle geldi. Dedik birlik ve beraberlik anlayışıyla geleceğe yürüyeceğiz. Beştepe'te kendileriyle konuştuk. Herhalde artık farklı yürüyeceğiz dedik. Bunu karanlık olarak göstermek için sizin gerekçeniz nedir? Burası milletin evi. Tüm bakanlıklar, tüm devletin kurumları rahatlıkla gelip toplantılarını yapabilirler. Cumhurbaşkanı bu ülkede yasamanın, yürütmenin, yargının da başıdır. Devletin başıdır. Bunu bilmeyene biz ne anlatacağız? Kalkıp da bakanlar kurulunun mecliste toplantı yapması gibi bir benzetmeyi yapmak çok daha farklı bir şey. Bakanlar kurulu yasama organı değildir, yürütme organıdır. Parlamentoise yasama organıdır. Bizim burası tamamiyle milletin evi olarak kurulmuş bir yerdir. İlk defa yargı bu kadar muhteşem, bu kadar güzel görkemli bir açılış törenini gerçekleştirmiştir. Beyefendi görmek istediğini konuşuyor, teessüf ederim"