Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı, Katar Emiri ile telekonferansla 3'lü görüşme yapacağız." dedi.
KATAR İÇİN 3'LÜ GÖRÜŞME

Katar'ı sadece doğal kaynakların zenginliğinden ibaret bir ülke olarak görmemek gerekiyor. Bağımsız duruş sergileyebilen bir ülkedir Katar. Bölge ve dünya siyaseti için 2.5 milyon nüfusundan çok daha fazlasını ifade ediyor. Öz önemlidir. Çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı, Katar Emiri ile telekonferansla 3'lü görüşme yapacağız.
KATAR TEPKİSİ: İNSANİ DEĞİLDİR, İSLAMİ DEĞİLDİR

Katar'la ilgili çok ciddi yanlışların içine düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını tecrite kalkmak insani değildir, İslami hiç değildir. Katar terör örgütü DEAŞ'a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülkedir. Lütfen birbirimizi aldatmayalım. Katar'ı adeta suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur.

PYD'ye ve YPG'ye sahip çıkanlar, bu verdikleri kararlarla bedeli ödenmeyecek yanlış adımlar atıyor. ABD olarak biz sizlerle beraber miyiz? Niçin siz terör örgütleri ile bunu beraber yapıyorsunuz. Terör örgütlerine maddi yardımda bulunmakla suçlayacaksınız kalkıp PYD'ye tonlarca silah aktaracaksınız? Bunu neyle izah edeeceğiz. Silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim garanti edecek. Dost acı ama gerçeği söyler. Herkes bunu bilmek zorunda. Darbelere karşıysanız, biz kimlerin darbelere karşı olduğunu gördük. Şu anda Körfez'de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez. Mursi'nin darbe ile indirilmesi olayında da darbeci olanın kim olduğu belli. Bu zat Mursi'nin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı. Ondan sonra el bebek gül bebek eller üzerinde taşınıyor. Demokrasi darbeler sistemi ise bize de tanımlayın da bilelim.