Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Atalarımız 'önce yoldaş sonra yol' derlerdi. Gönül birliği varsa hiç bir yol uzun değildir. Hayatta asıl zenginlik dost biriktirmektir.


BM Genel Kurulu'nda bu işi gündeme getirdik, 2 devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran başkanı vardık. Başbakan olarak sadece Bangladeş vardı, bu kadar basit mi bu iş?

Biz veren el alan elden üstüdür ilkesiyle hareket ediyoruz. Biz yüzleşemediğimiz her soruna, bizden sonraki nesillere bırakılmış ağır bir yük olarak bakıyoruz. İslam Allah'tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir.

'ILIMLI İSLAM' TEPKİSİ

Bir konuyu yeniden köpürttüler, Ilımlı İslam. Bu ılımlı İslam kelimesinin patenti Batı'ya ait.Bunu söyleyen kişi kendine ait olduğunu düşünüyor olabilir ama sana ait değil. İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlendirme gayreti içine giremez. Mesele şu İslam'ı zaafa düşürmek.

İslam Allah'tan başka hiçbir gücün kulluğuna izin vermeyerek insanı özgürleştiren bir dindir.

ARABİSTAN'A İSLAM ÇIKIŞI

Kadınları hayattan soyutlayan anlayış İslam'dan değil gelenekten referans alır.Ya sen ılımlı islam diyorsun, daha bir bayana araba kullandırmıyorsun. İslam'da buna mani var mı yok?

BEN BU İŞİN ACISINI ÇEKMİŞ BİR BABAYIM...

Kadının emeği olmayan kadının eli değmeyen her iş bize göre yarımdır, eksiktir. Biz son 15 yılda kadınlar için çok büyük adımlar attık. Kadınların haklarını teslim etme mücadelesi verdik. Üniversiteye gidemeyen, iş hayatına atılamayan kadınlarımızı özgürlüklerine kavuşturduk.Bugün artık hiç kimse ötekileştirilmiyor. Ama 15 yıl önce değildi. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Sabrettik ve zafere ulaştık. Başı açık veya örtülü tüm kadınlarımız arzu ettikleri tüm alanlarda çalışabiliyor, hayatın her alanında yer alıyor. Kadınlarımızı inşallah daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

İİT İÇİNDE NEDEN KADIN KOLLARI OLMASIN

Biz bu birikimlerimizi İslam İşbirliği Teşkilatı'nda kardeşlerimizle de paylaşmak istiyoruz. İİT'nin içinde ne için bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri henüz bu konuda aynı anlayışta değil.

ELON MUSK İLE GÖRÜŞMEM OLDU, BAKTIM ÇOK HEYECANLI...

Geçtiğimiz günlerde yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra da bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan, hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar. Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına sakın müsaade etmeyin. Elon, bir ara tükendim para mara kalmadı, ama yılmadım azmettim ondan sonra kapılar açıldı şu andaki duruma geldim diyor.

AVRUPA AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNÜŞÜYOR

Avrupa giderek bir açık hava hapishanesine dönüşüyor. Göçmenleri, ibadetleri hedef alan saldırılar artık haber değeri bile taşımıyor. Batı'da İslam karşıtlığının giderek yaygınlaştığını görüyoruz.

KOMŞUDA ATEŞ YANARKEN DUMANI BANA GELMESİN DEMEK HAYALDİR

Dünya baş döndürücü bir şekilde değişiyor. Bu değişim süreci de krizlere hatta ve hatta sıcak çatışmalara da sahne oluyor. Türkiye bu zorlu değişim sürecinin tam merkezinde bulunuyor. Komşuda ateş yanarken dumanı bana gelmesin demek hayaldir. Elbette de gelecek.

BÖYLE BİR YAPI ADİL BİR YAPI OLAMAZ

Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım.