Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tıp Bayramı programında konuştu. Sağlık çalışanlarına yıpranma payıyla ilgili müjde veren Erdoğan, "5 yıla bir yıl yıpranma payı olarak bir sözüm vardı. 16 Nisan'dan sonra bunu süratle çözeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
"AKLINA GELEN HASTANE KURMUŞ"
"Eğer benim vatandaşım hastaneye sağlam girip hasta çıkıyorsa, siz yönetemiyorsunuz. O zaman biz artık bunları tek çatıda topluyoruz. Aklına gelen hastane kurmuş hiçbiri doğru düzgün yürümüyor."
SAĞLIK ALANINDA YAPILANLAR
"2002 yılında bin 156 olan sağlık tesisi sayısına 14 yılda 3 bin 480 yeni tesis ilave ettik. Ayrıca 7 bin 600 adet aile sağlığı merkezi 7 bin 945 adet birinci basamak sağlık kuruluşu açtık. 2002 yılında 378 bin olan sağlık çalışanı sayımız, 14 yılda 500 bin ilave ile çok daha iyi bir hale geldik. Yeterli mi? Değil. Onun için sağlık üniversiteleri kurmaya başladık çünkü fakülte yetmiyor. Bu üniversitelerde bütün sağlık çalışanı yetişsin, bunları o üniversitelerin rektörlerine özellikle söylüyorum. Ne istiyorsanız destek vereceğiz yeter ki bize doktor, eczacı yetiştirin. 618 olan ambulans sayısı 4 bin 815'e yükselmiştir. Türkiye'de ilk defa bizim dönemimizde helikopter ve uçak ambulans ile tanışmıştır. Bugün 17 adet helikopter, 3 adet uçak ambulans ile hastalarımıza her yerde ulaşabiliyoruz. 2002 yılında emar saymız 58 idi, bugün 831."
"30 BÜYÜK ŞEHİRDE ŞEHİR HASTANESİ KURULACAK"
"Yakın Coğrafya buraya akıyor. Hatta İskandinav ülkeleri buraya akıyor. 15-20 yıl öncesine kadar insanların çok basit ameliyatlar için yurt dışına gittiği bir ülkeden bugün dünyaya hizmet veren bir ülke olduk. İnşallah şehir hastaneleriyle ülkemizi sağlık alanında farklı bir lige taşıyoruz. Ülkemiz standart belirleyen öncü bir ülke seviyesine çıkıyor. Mersin Hastanesi açıldığında 'Alllahım hamd olsun aşkım gerçekleşti' dedi. Benim derdimdi, aşkımdı. 20 şehir hastanemizin inşaatı, ihalesi devam eden 2, yüksek planlamada olan 4 hastane var. Hedefimiz 30 büyük şehirde şehir hastanesi açmak. Böylece toplamda 41 bin yatağa 30 milyar lira yatırım tutarına sahip şehir hastanesini 2019'a kadar hizmete almış olacağız."
YIPRANMA PAYI MÜJDESİ
"Sizlere 2010 yılında vermiş olduğum bir söz vardır. 5 yıla bir yıl yıpranma payı olarak bir sözüm vardı. 2 gün sonra parlamento kapanıyor ve burada bir yasal düzenleme yapılması gerektiği için 16 Nisan'dan sonra bu yıpranma konusunu sürat ile çözeceğiz."