Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta bir çocuğun elini ısıtırken görüntülenen ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaralanarak Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde (GATA) tedavi altına alınan Jandarma Binbaşı Necmettin Tetik'i ziyaret etti.
Erdoğan, Binbaşı Tetik’le aralarında geçen telefon görüşmesini anlatarak, şunları söylemişti:
“İki gün önce Genelkurmay Başkanımızla bir aradaydık. Gazetelerde bir resim çıkmıştı Binbaşı Necmettin. Binbaşı Necmettin üşüyen yavruyu kendi avuçlarından o ruhundan gelen sıcak buharla onu ısıtmaya çalışıyordu. Ondan bir müddet sonra gözlerinden yaralandı, GATA’ya getirdiler. GATA’da kendisiyle komutanımız bir görüşme yaptı. Kendisine ‘hadi kırsala’ deyince de ‘emriniz olur komutanım’ dedi. Bana bunu anlatınca ‘telefon var mı komutanım’ dedim ‘hemen bağlayalım’ dedi. Bende telefonla kendisini aradım inşallah ziyaretine gideceğim. Muhabbetimizi yaptık ‘bak’ dedim ‘şimdi komutanım yanımda seni kırsalda bekliyor’ dedim. ‘Emri olur’ dedi.”

Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Tetik, Nusaybin’de PKK’lıların tuzakladığı bombayı infilak ettirdiği saldırıda 11 silah arkadaşıyla birlikte yaralanmıştı. Binbaşı Tetik, Ankara GATA’ya sevk edilerek, sol gözünden bir operasyon geçirmişti.
Binbaşı Tetik, Silopililerin tahliyesi sırasında üşüyen çocuğun elini nefesiyle ısıtmıştı.