Tünelin Harem'deki şantiyesine gelen Erdoğan, burada makam otomobilinin şoför koltuğuna oturdu. Erdoğan'ın yanına Başbakan Binali Yıldırım, arka koltuğa da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bindi.      
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullandığı makam aracıyla Harem'den Avrasya Tüneli'ne girerek, Avrupa yakasına geçti. Erdoğan, buradan dönüş yaparak, yeniden Harem'e geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Harem'deki şantiyede tünele ilişkin brifing verildi.



100 DAKİKALIK YOL 15 DAKİKAYA İNECEK
Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Yap-işlet-devret modeliyle Türk-Kore Ortak Girişimi ATAŞ sorumluluğunda, otomobiller için İstanbul Boğazı'nın altına yapılan 14,6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar 7/24 devam ediyor. Yerin 106 metre altında inşa edilen tünelden günde 100 bin araç geçecek.


TABELALAR YERLEŞTİRİLDİ
Proje kapsamında, Kazlıçeşme 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinin imalatı ve diğer yol işlerinde son aşamaya gelindi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar da yerleştirildi.
ERDOĞAN İLK GEÇİŞİ YAPTI
Yer üstünde olduğu gibi yeraltında da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tünelin asfalt çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kendi kullandığı makam otomobiliyle Avrupa Yakası'ndan Asya Yakası'na tünelden ilk geçişi gerçekleştirdi.


AÇILIŞ 20 ARALIK'TA
2011 yılında başlanan, 1 milyar 250 milyon dolarlık yatırımla yapılan tünelin açılışının 20 Aralık'ta yapılacağı belirtildi.
BİR İLK GERÇEKLEŞECEK
Türkiye'de ilk kez bir tünelde tam LED aydınlatma kullanılacak. Tünelde kademeli aydınlatma sistemi de uygulanacak. Böylece tünel giriş ve çıkışlarında sürücülerin tünele ve gün ışığına kolayca adapte olmaları sağlanacak. Radyo frekanslarından sürücüler bilgilendirilecek. Diğer tünellerden farkı ise alt ve üst bölümlerdeki araçlara farklı frekanslardan bilgilendirilme yapılacak olması.
600 METREDE BİR CEP VAR
Tünelde arıza yapan araçlar için her 600 metrede bir cep şeritleri bulunuyor. 7/24 kapalı devre kamera ve olay algılama sistemleriyle izlenecek tünelde, acil bir durumda hızla müdahale edilebilecek.