Genelkurmay Başkanlığı'ndan sabah saatlerinde gelen haber, Türkiye'nin yüreğini yaktı. Açıklamada, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

Çığlı Üs Bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan silahlı çatışma şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca'da bulunan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte; Gaziantep'in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi'nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu.

ŞEHİTLER PİLOTLARIN İSİMLERİ

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopter ise teknik bir arıza sonucu düştü ve helikopterdeki pilot askerler Kr. Plt, Ütgm. Burak Bahşi ile Kr. Plt. Ütgm. Müjdat Kenan Şahan şehit oldu.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLADI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda 6 askerin şehit, 8 askerin yaralanmasının ardından sınır boylarında büyük bir operasyon başlatıldı. Saat 04.50 sularında Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde PKK mensupları ile çıkan silahlı çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Bir helikopterin kırıma uğrayıp düşmesi sonucu bölgede büyük operasyon başlatıldı.

İnsansız hava araçlarının PKK mensuplarının noktalarını belirlemesi üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından ardı ardına kalkan çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi. Diğer taraftan savaş uçakları tespit edilen noktaları ateş altına aldı. Kara ve havadan operasyonun sürdüğü Çığlı köyü kırsalında örgütün kayıp sayısı hakkında bilgi alınamadı.

Şehit düşen 8 askerin cenazesinin Van iline gönderildiği öğrenilirken, yaralı askerlerin helikopterle kaldırıldıkları Van'daki hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi. Her türlü ihtimale karşı Hakkari merkezde yoğun güvenlik önlemi alındı.