CNN Türk'ün haberine göre Hükümet, süreçte bekleme politikasını yürürlüğe koydu. İmralı ile de HDP ile de temas durduruldu.
CNN Türk'e konuşan Pervin Buldan ise, "diyaloğun devam etmesi yönünde isteğimiz ve talebimiz var, yakında çağrı yapacağız" dedi. Süreç ile ilgili CNN TÜRK muhabirleri Melek Erhan ve Ünal Kaya taraflarla konuştu.

Edinilen bilgilere göre hükümet son gelişmeler sonrası bir süre bekleme kararı aldı.

Bu süreçte yeni adım atılmayacak. Ne HDP ile yakın temas sağlanacak ne de İmralı ile devlet görüşmesi gerçekleşecek.

Bu bekleme sürecinin de ne kadar süreceği henüz belli değil.

Hükümet bir süre gelişmeleri takip edecek. Ve bu süre icinde İmralı'ya ziyaretler de gerçekleşmeyecek.

Hükümet kaynakları HDP heyetinin, olaylar sonrasında İmralı'yı ziyaret etmek için talepte bulunduğunu ama olumlu yanıt verilmediğini söyledi.

PERVİN BULDAN "RANDEVU İSTEMEDİK"

Ama HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan "randevu istemedik"dedi.

CNN Türk'e konuşan Pervin Buldan, "Henüz bir randevu talebinde bulunmadık. İstemedik ki randevuyu reddetsinler. Diyaloğun devam etmesi yönünde isteğimiz ve talebimiz var tabii ki. Basın toplantısıyla açıklayacaktık fakat Karaman'daki olay nedeniyle erteledik. Sonrasında bu çağrımızı dile getireceğiz" dedi.

Buldan, hükümetin diyaloğu dondurma kararını HDP cephesinden gelen bazı açıklamalara ve sonrasında yaşanan polemiklere bağladı.

"HÜKÜMET BU NEDENLE BEKLEMEK YERİNE DAHA HIZLI ADIMLAR ATMALI"

Sırrı Süreyya Önder'in "Sekreterya" sözlerine atıfta bulunan Pervin Buldan,"Sekreteryada bizim de olacağımıza yönelik açıklamalarımız oldu. Bülent Arınç da kendilerini sekreteryaya dahil etmişler dedi. Bu süreç biraz polemik şeklinde gitti. Arınç'a biz cevap verdik ve bu noktaya geldi. Şu anda bir görüşme yok. Talep de yok. Ölümlerden üzüntü duyduğumuzu açıkladık. Adım atmamak ve süreci zamana yaymak bu tür provokasyonlara ve ölümlere zemin hazırlar. Hükümet bu nedenle beklemek yerine daha hızlı adımlar atmalı" diye konuştu.

HDP'NİN 1 KASIM ÇAĞRISI

Buldan, o adımların başında da önceliğin İzleme Kurulu'na verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sekreterya konusunda ise "İsmi sekreterya olmayabilir, başka bir şey de olabilir. Bizim heyetimizin olacağı bir iki ismin de eklenerek genişletileceği bir yapı olmalı" diye konuştu.

CNN Türk