Vatani görevine 5 ay önce başlayan P. Er Soner Süylü, dün gece saatlerinde Şırnak Cizre Hudut Taburu’nda nöbette olduğu sırada kaza kurşunu sonucu şehit oldu. Samsun’un Ayvacık ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Süylü için bugün Samsun Çarşamba Havaalanı’nda karşılama töreni düzenlendi.
Şehidin 9 aylık evli ve 8 aylık hamile olan eşi Zehra Süylü (19), babası Mustafa Süylü, annesi Çakır Süylü ve 3 kardeşi askerin cenazesi havaalanına geldiği sırada zor anlar yaşadı. Şehidin annesi ve eşi feryat ederken, baba ve kardeşleri de gözyaşı döktü.
Şehidin Samsun-Çarşamba Havaalanı’ndaki karşılama törenine Samsun Vali Vekili Haluk Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve şehit yakınları katıldı.
Soner Süylü’nün cenazesi, yapılan törenin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Ayvacık ilçesine götürüldü.