Türkiye 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in ABD’den iadesini talep ederken, Gülen örgütünün yerini sağlamlaştırmak adına ülkede lobi faaliyetlerinde bulunduğu ve daha önce Obama’ya olduğu gibi Hillary Clinton’a da finansal destek sağladığı ortaya çıktı. ABD’deki The Daily Caller, National Interest gibi internet sitelerinde ve USA Today’de yer alan haberlere göre Gülen’i Türkiye’ye iade etme ihtimali olan Donald Trump’a karşı, FETÖ, Hilary Clinton’a önemli bir destek sağlıyor. Haberlerde FETÖ mensuplarının kongreye yurt dışından finansman destek sağladıkları ve Demokratlar’ın başkan adaylarına milyonlarca dolar döktüklerinin altı çiziliyor. 
KARANLIK DİN ADAMI
ABD basınında yer alan haberlere göre FETÖ uzun süre Hillary Clinton’ın destekçilerinden olan lobi şirketi Podesta Grubu’yla ilişki içinde. FETÖ üyeleri faaliyetlerinin desteklenmesi için bu grup ve Clinton üzerinden Obama ile birçok defa iletişime geçti. Podesta’nın yöneticisi Alp Aslandoğan Clinton’ın bağışçılarından biri. Yine aynı haberlere göre örgütün önde gelen isimlerinden olan Recep Özkan’ın Clinton’a tek başına yaptığı bağış 500 bin ile 1 milyon dolar arasında. ABD’deki Türk Kültür Merkezi’nin kurucu üyelerinden bir başka FETÖ mensubu Gökhan Özkök, Clinton’ın kampanyasının eş başkanlarından. 
BAŞARISIZ OLDULAR
Clinton’ın başkan seçilmesi dâhilinde ABD ile Türkiye’nin arasındaki ilişkilerin FETÖ bağlantısı nedeniyle daha da gerileceği tahmin ediliyor. Bağışları ‘skandal’ olarak sunan National Interest, “Clinton ve karanlık din adamı 15 Temmuz’da başarısız oldular” ifadelerini kullanıyor.