Şırnak'ta başarıyla sürdürülen operasyonlarla terör örgütü PKK mensuplarından tamamen arındırılan Cizre ilçesinde yaşamın normale dönmesi için çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Cizre'de 14 Aralık 2015'te başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun 59. gününde ilçe teröristlerden temizlendi.

Güvenlik güçleri, ilçede teröristlerce oluşturulan çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 699 barikatı kaldırdı, 252 çukuru kapattı, bin 425 el yapımı patlayıcı imha edildi. 666 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ilçenin tamamının kontrol altına alınmasının ardından TSK ve emniyet unsurlarınca detaylı arama tarama faaliyeti gerçekleştirildi.

Güvenlik güçleri, vatandaşların evlerini ve değerli eşyalarını korumayı sürdürürken, hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalar da tamamlandı.

Sokaklardaki molozlar iş makinelerince kaldırıldı, teröristlerin zarar verdiği okullarda onarım çalışmaları başladı.

Şırnak Valiliğince ilçedeki sokağa çıkma yasağının yarından itibaren 05.00-19.30 saatleri arasında kaldırılacağının açıklandığını duyan bazı vatandaşlar da evlerinden çıkmaya başladı.

Terör saldırılarından duydukları endişeyle vatandaşların büyük bölümünün terk ettiği ilçede, yaşamını evlerinde sürdüren yaklaşık 11 bin aileye Cizre Kaymakamlığının koordinesinde gıda yardımı yapıldığı öğrenildi.

Şırnak ve Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonları yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin kısa özgeçmişi:

KOSOVA'DA DÜNYAYA GELDİ

Orgeneral Huduti, Kosova'da dünyaya geldi. Huduti 1952 yılında dünyaya geldiğinde, Kosova Yugoslavya'ya bağlı bir eyalet statüsündeydi. Daha sonra ailesi 'ana vatan' Türkiye'ye göç etti. Huduti 1973 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Yunanistan sınırındaki 3. Mekanize Piyade Tümeni'nde, Rusya sınırındaki 7. Mekanize Piyade Tugayı'nda ve Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'nda görev aldı. Uzun yıllar NATO'nun İtalya'daki Güney Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Karargâhı'nda görev yaparak küresel ve bölgesel krizlerle iç içe oldu. 1999'da tuğgeneralliğe, 2004'te tümgeneralliğe, 2009'da korgeneralliğe ve 2014'te orgeneralliğe terfi etti. Huduti, tuğgeneral rütbesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanı'yken, ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırıları gerçekleşti. Huduti, saldırıdan 4 ay sonra 2002 yılı başında Afganistan'a giderek Türk birliğinin Kâbil'e konuşlandırılması görevini yürüttü. Huduti, korgeneral rütbesiyle KKTC'de de 2 yıl görev yaptı.