İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Şırnak'ın Cizre İlçesi eski Belediye Başkanı Leyla İmret, Diyarbakır'da hakkındaki bir soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınan Cizre eski Belediye Başkanı Leyla İmret, bugün Diyarbakır'da polis tarafından gözaltına alındı. İmret, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. İmret'in avukatı Sertaç Oskan, şu anda tam olarak müvekkilinin ne için gözaltına alındığını bilmediklerini ifade ederek, "Cizre Cumhuriyet savcılığı tarafından hakkında açılan bir soruşturma vardı. Bugüne kadar bize ifade vermesi için bir davet gönderilmemişti. Hakkında yakalama kararı da yoktu"dedi.

Cizre eski Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma üzerine İmret, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.