Şırnak Valiliği'nce 4 Eylül'den itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 6 gündür sürüyor. Güvenlik güçleri, ilçede özellikle teröristlerin hendek ve barikatlara patlayıcı yerleştirmesi ve sivillerin "canlı kalkan" olarak kullanılması nedeniyle operasyonu ihtiyatlı gerçekleştiriyor. 

TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA

İnsansız hava araçlarının da destek verdiği operasyonlarda güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarına karşılık verilmesi üzerine ilçede özellikle Cudi, Yafes ve Nur mahallelerinde yer yer çatışmalar yaşanıyor.

SİVİLLER "CANLI KALKAN" OLARAK KULLANILIYOR

Bazı siyasetçilerin sosyal medya üzerinden, Cizre'de sivil ölümler olduğuna dair teyitsiz paylaşımlarla halkı kışkırtan mesajları sürerken, güvenlik güçleri, teröristlerin sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmasının önüne geçmek için titiz çalışma yürütüyor.

Tehdit ve baskı ile yuvalandıkları evlerden güvenlik güçleriyle çatışmaya giren örgüt mensuplarına karşılık verilirken, sivillere zarar verilmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Valilikçe vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için her mahallede bir ekmek fırını ve eczane açık tutulurken, ilçede acil sağlık hizmetlerinin de verildiği belirtiliyor.

Vatandaşların temel ihtiyaç maddelerini temin etmek için bazı marketlerin de açık tutulduğu ancak terör örgütü yandaşlarının vatandaşları mağdur etmek için bu iş yerlerinin sahiplerini tehdit ettiği öğrenildi.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İpekyolu'nu kullanan araçların geçişi ise kontrollü şekilde sağlanıyor.

Tüm bu yaşananların ardından dün  PKK'nın yayın organına bağlanan bir terörist, "gücümüz kalmadı" deyip ağladı.

PKK'DAN VE HDP'DEN YARDIM İSTEDİ

Operasyonların sürdüğü ilçeden PKK'nın yayın organı MED Nuçe TV'ye telefonla bağlanan bir terörist, güvenlik güçlerinin kendilerini çembere aldığını ve bitme noktasına geldiklerini ağlayarak itiraf etti. PKK'dan ve HDP'den yardım isteyen terörist, ağlamaya başlayınca sesi yayından alındı. 

DEMİRTAŞ VE HDP'LİLER ANINDA CİZRE'YE KOŞTU

Şırnak’ın Cizre ilçesine gitmek amacıyla dün yola çıkan ve geceyi İdil ilçesinde geçiren HDP’liler, sabah saatlerinde yeniden harekete geçti. Üç yerde önleri kesilen HDP’liler, Cizre ile İdil arasında oturma eylemi başlattı.

CİZRE NEDEN PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ?

Cizre 90'larda terörün öne çıktığı yıllarda hareketlerin merkezi olarak seçildi. Yakın zamanda da kurtarılmış bölge ilan edilmek istendi. Özyönetim adı altında bir şey örgütlemek istediler. Bu iş devlet tarafından bertaraf edilince sivil öldürülüyor yalanına sarılarak devleti zor duruma düşürmek istediler. Amaçları Cizre üzerinden başlayacak bir sokak hareketini tüm Türkiye'ye yaymak.