Kamuoyunda tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzasıyla geri çekilmişti.
TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tartışmalara neden olan cinsel istismar önergesinin tasarı metninden çıkarılması gündemiyle toplandı.

Düzenleme, Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıdan da çıkartıldı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, konunun kamuoyunda tartışıldığını söyledi. 

Bozdağ, " Bu hem kendi içimizde hem de diğer kamuoyunda yoğun şekilde tartışıldı. Bu tartışmalar sonunda bizim muradımız dışında bu eklenen fıkranın bir algı kurbanı olduğunu çok net bir şekilde görme durumu söz konusu oldu. Esasında AK Parti hükümetleri olarak biz, erken yaşta evlilikleri önlemek konusunda Cumhuriyet tarihinde en büyük reformları yapan hükümet olduk" diye konuştu. 

Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"BİMER'e, Bakanlığımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gelen yüzlerce mektup var. Bütün bunlar Türkiye'de bu anlamda ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor. Siyaset de sorun çözme sanatıdır. Bir sorun varsa biz bunu görmezden gelemeyiz. 

Bizim yaptığımız şey; bu sorunu çözmeye dönük, bir defa uygulanacak geçici bir düzenlemeydi. Kesinlikle tecavüzcülere af getiren bir düzenleme değildi. 

Bu konuda esasında iyi niyetli ve doğru olan bir düzenlemeyi toplumsal bir sorunu çözen düzenlemeyi milletimizden gelen tepkiler geliştirilen önerileri dikkate almak suretiyle geri çekmek olarak gerçekleştiriyoruz. Esasında biz burada milletimizin talebine uyuyoruz, doğruyu yapmaktan vazgeçerek."
Cinsel istismar düzenlemesi tasarıdan çıkartıldı