Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı

Çiftlik Bank'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında   İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Çiftlik Bank sisteminin  yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Çiftlik Bank'a yönelik yürütülen  soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  gözaltına alınan Yurdakul, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet  Sarayına gönderildi.

Burada soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan Yurdakul, "suç  işlemek amacıyla örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi  kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir ve  şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından  tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevkedildi.
Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Yurdakul'un sevkedildiği  suçlardan tutuklanmasına karar verdi.

  Bu arada, soruşturma kapsamında şüpheli Yurdakul'un halen firari olan  Mehmet Aydın'ın şirketlerinin tüm yazılım ve bilişim sistemlerini kurup kontrol  eden kişi olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Şüpheli Yurdakul'un, örgüt kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmek üzere  örgüt lideri Aydın ile görüşmek ve talimat almak amacıyla 5-8 Mart tarihleri  arasında Brezilya'ya gittiği ve ondan aldığı talimatlar doğrultusunda suç  işlemeye devam ettiği yönünde tespitler yapıldığı öğrenildi.