Bağdat Caddesi’nde yol kenarındaki çiçekçi Kaya’yı ezerek öldüren Murathan Öztürk’ü saklayan ailesinin kan parası teklif ettiği, ardından da Kaya ailesini internet üzerinden tehdit ettiği iddia edildi.

 

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla aranan 19 yaşındaki Murathan Öztürk hala yakalanamadı. Adli Tatil nedeniyle aksayan soruşturma dosyası, Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçiçioğlu’nun izine çıkması sonrası Savcı Nihat Turan’a devredildi.


Öztürk’ün bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istediklerini belirten Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç, “Ailesi hakkında ‘yardım ve yataklık’ suçu kapsamında şikâyette bulunduk. Savcı değişince tüm işlemler baştan yapılacak. Savcılığa son verdiğim dilekçemde olay yerinde bulunan ve üzerinde Murathan Öztürk’ün isminin olduğu bir polis kartı tespit edildi. Kartın üzerinde, ‘Polis olay yeri gazetesi araç tanıtım kartı’ yazıyor. Bildiğimiz kadarıyla kendisi polis ya da polis muhabiri değil. Bu kartın nereden aldığının araştırılmasını istedim” şeklinde konuştu.


Tehditler şikâyet edildi


Avukat Tunç, teklif edilen kan parasını reddeden aile fertlerinin tehdit edildiğini de kaydederek, şikayette bulunduklarını söyledi.


Mehmet Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya ise kan parasının teklif edildiğini doğrulayarak, “Dava açarsak alacağımızın 60 ila 80 bin olacağını oysa 300 bin lira vermeye hazır olduklarını aracılar iletti. Biz oğullarının adelete teslim olmasının dışında bir isteğimiz olmadığını aktardık.


Cumartesi günü gelen başka bir aracı ise Murathan Öztürk’ün babasının özel uçak kiralayarak 50 kişiyle taziyeye gelmek istediğini söyledi.


Anne ve babamızın helallik vermesinin ardından oğlunu adalete teslim edeceğini söyledi. Buna da olumlu cevap vermedik. Tehditler ise yine internet üzerinden yapıldı şikayetlerimizi yaptıkı” dedi.


Öte yandan aileye tehdit mesajlarının ulaştırıldığı sosyal medya hesapları, kapatıldı.
 

Tedavi görüyormuş


Hakkında şikâyette bulunulan ve Çınaraltı Bar’ın işletmecisi olduğu iddia edilen baba Mustafa Öztürk ise kapatmadan önce sosyal medya hesabından “Mehmet’e ölümden önce sahip çıkmayanlar ölümünden sonra sahip çıkıyor. Şu anda oğlum özel bir hastanede tedavi görmekte. Tedavi bitince teslim edeceğim” iletisini paylaşmıştı.