CHP İstanbul Milletvekili Aykut ErdoğduParti Meclisi üyeliğinden istifa etti. Erdoğdu'nun istifasını iki gün önce CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim ettiği öğrenildi.
 
Gerçek Gündem'in haberine göre; Erdoğdu yakın çevresine "Yolsuzlukları karşı mücadelemi milletvekili olarak sürdüreceğim. Enerjimi daha çok yolsuzluğa karşı mücadeleye harcayacağım. Mevcut şartlar ve Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'nun daha rahat çalışabilmesi için istifa ettim" dedi.Öte yandan Aykut Erdoğdu'nun istifası üzerine boşalan PM üyeliğine Murat Özçelik'in gelmesi kesinleşti. Özçelik'in yarın yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından CHPGenel Başkan Yardımcılığı'na atanması ve dış politikadan sorumlu olması bekleniyor.

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?

28 Ağustos 1972’de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Ana adı Seher, baba adı Asım’dır.
İşçi bir babanın 4 çocuğundan en küçüğü olan Aykut Erdoğdu’nun iki ablası bir ağabeyi var. Ablaları parasız yatılı okudu. Halen hemşirelik yapmaktadır. Ağabeyi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda başmüfettiş olarak görev yapmaktadır.

Aykut Erdoğdu evli ve bir çocuk babası. Eşinin adı Özge, oğlu’nun adı Mehmet Efe’dir.
Erdoğdu ilk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladı.
Üniversite eğitimi için geldiği Ankara’da, Gazi Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Kamu Yönetimi bölümünden 1993 yılında mezun oldu.
1995 yılında yapılan sınavda dereceye girerek Hazine Müsteşarlığı’nda Stajyer Hazine Kontrolörü olarak göreve başladı.

2002 yılında The Institute of Chartered Accountants of Scotland’da Uluslararası Denetim ve Muhasebe Standartları ve iş başı tecrübesiyle denetçi eğitimleri gördü.

Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında  iç denetim, Avrupa Birliği  düzenlemeleri, risk yonetimi, Katılım Öncesi Mali Yardımların Denetimi, bağımsız denetim, proje yönetimi, uluslararası fon sağlayıcı kuruluşlar (EU, IMF, UN ve Dünya Bankası) ve diger mesleki konularda eğitimlere katıldı.
2005 yılında ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden Sertifikalı İç Denetçi (Certified Internal Auditor) unvanı aldı.

Hazine Müsteşarlığı’nda görev yaparken dünyanın saygın üniversitelerinden Carnegie Mellon’dan 2007 yılında Kamu Politikaları ve Yönetimi üzerine yüksek lisans derecesi aldı.