Ekmelettin İhsanoğlu CHP'nin adayı olacağı iddialarına 1 yıl önce, ''Cumhurbaşkanlığına aday değilim, benden politikacı olmaz'' demişti.
6 Mart 2013'te açıklama yapanEkmelettin İhsanoğlu CHP'nin adayı olacağı iddiaları için, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, benden politikacı olmaz" demişti. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından cumhurbaşkanı adayı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Bşakanı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu teklif ettiklerini açıkladı. 

BİR YIL ÖNCE YALANLAMIŞTI

İsveç’e resmi bir ziyaret gerçekleştiren İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, 
bir medya patronunun umre ziyareti sırasında kendisine “vakti geldiğinde Çankaya'ya aday olmanızı istiyoruz. Desteğimiz tam." şeklinde bir teklifte bulunduğu yönündeki iddiaları yalanlayan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, "Hepsi iftira. Beni hiç politikayla ilgilenirken gördünüz mü? İsteseydim politikaya çoktan girerdim. Turgut bey (Özal) zamanında olsun, AK Parti kurulurken olsun, Adalet Partisi döneminde olsun, iktidar çevrelerine hiçbir zaman çok uzak değildim, çok da yakın değildim. Hiçbir zaman politikaya ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz.” dedi.