Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından elindeki son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. İşte şok anketin sonuçları

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala anket şirketlerinin yanı sıra siyasi partiler ve temsilcileri de ellerindeki seçim anketlerini açıklıyor.CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Bu anketi not edin, kimse kızmasın” diyerek elindeki 24 Haziran milletvekili seçimine ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna ilişkin anketi paylaştı.

AKP VE MHP MECLİS’TE MUHALEFET OLUYOR

Bekaroğlu’nun paylaştığı ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 45’e geriledi; AKP: 40.3, MHP ise 4,7 oy alıyor.HDP NE DURUMDA?Millet İttifakı’nın ise toplam oyu 42,4’e yükseldi; CHP: 27,2, İYİ Parti: 10,8, Saadet Partisi: 4,4.Öte yandan HDP de 12.3 oy oranı ile yüzde 10 barajını geçiyor. Böylece Millet İttifakı ile HDP toplam 54,7 oy oranı ile Meclis’te çoğunluğu alıyor. AKP ve MHP muhalefet durumuna düşüyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANLARI

CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun paylaştığı ankete Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların aldıkları oy oranları ise;Recep Tayyip Erdoğan: 45,6Muharrem İnce: 32,2Selahattin Demirtaş: 10,7Meral Akşener: 8,2Temel Karamollaoğlu: 3,1Doğu Perinçek: 0,2Anket sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tura kalıyor.

İşte o paylaşım: