İMAR KONUSU SORUN OLMAKTAN ÇIKMIŞTI
Üsküdarlıların uzun zamandır mağduriyet yaşadığı “ imar” konusu, Afet Yasası’ndaki düzenlemeler neticesinde, Üsküdar halkı, STK’lar ve belediye yetkililerince değerlendirilerek uygun ve herkesin mutabık olduğu bir sonuca bağlanmıştı.

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞIDI, ÜSKÜDARLILAR MAĞDUR OLDU

CHP bu yasa düzenlemelerini “imar rantını" gerekçe göstererek, Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı. Bu gerekçeye ait itiraz dilekçesi 124 CHP milletvekili tarafından imzalanıp mahkemeye sunulmuş, mahkemenin değerlendirmesi sonrasında da düzenlemeler iptal ettirilmişti.

İTİRAZDA İMZASI VAR

Yasa düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan imzalardan biri de CHP'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı İhsan Özkes'e ait. CHP İstanbul milletvekili olarak imza atan İhsan Özkes, 30 Mart seçimlerinde CHP’den Üsküdar’a Belediye Başkan Adayı oldu ve seçmenin karşısına “mağduriyeti çözeceğiz” vaadiyle çıktı. 

CHP'NİN SEÇİM VAADİ OLDU

Özkes seçim vaadlerinin “ en başına” taşıdığı imar konusuyla ilgili olarak sıklıkla Ak Parti'ye yüklendi. İmar konusunu sorun olmaktan zaten çıkarmış olan AK Parti’yi rantçılık, vatandaşın hakkını gasp etmek gibi ifadelerle suçladı. Özkes, CHP'nin Üsküdarlıları mağdur ettiği imar sorunuyla ilgili olarak “ Biz imar sorununu çözeceğiz” diyerek Üsküdarlılara vaatlerde bulundu.

SORUYU GEÇİŞTİRMİŞTİ

Kastamonu Tosyalıların STK yemeğinde kendisine imar sorusu yöneltildiğinde “Ben imarı yüreğimle çözeceğim” diyerek konuyu geçiştiren İhsan Özkes’in bu tutumu dikkat çekmişti.