Ataşehir Belediyesi, Ferhatpaşa Mahallesi'nde yaptırdığı parkın adını belirlemek için mahallede anket yaptırdı. Ankette Necmettin Erbakan ismi en önde çıktı. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vatandaştan gelen talep üzerine dev parka Necmettin Erbakan'ın adını verdi.
İlgezdi, "Ben hizmette parti ayrımı yapmıyorum. O parka verilecek ismi vatandaşa bıraktım. Onlar da Merhum Erbakan Hoca'nın adını uygun görmüşler. Erbakan Hoca Türkiye için çok önemli bir isim. İsminin Ataşehir'de yaşayacak olması da çok önemli. Biz burada yaptığımız her parka vatandaştan gelen öneriler sonucu isim veriyoruz. Deniz Gezmiş ve Nazım Hikmet'in isimlerini de bu şekilde belirledik" diye konuştu.

KIZI PARKI GEZİP TEŞEKKÜR ETTİ

Parka Necmettin Erbakan'ın adını verdikleri için olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen İlgezdi şöyle devam etti: "Merhum Erbakan'ın ailesinin de bundan haberi oldu. Kızı gelip parkı gezip bana teşekkür etti. Yakında törenle açacağız. Kısmet olursa açılışını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Açılışa Erbakan Ailesi fertlerini de davet edeceğiz." Ferhatpaşa Mahallesi'nde 20 dönümlük alanda kurulan park kompleksinde halı saha, oyun grupları ve spor aletlerinin yanı sıra bir de konser alanı bulunuyor.