CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den oluşan CHP heyeti, Kağıthane'deki Nokta Dergisi'ni ziyaret etti.

TERÖR PROPAGANDASINDAN SUÇ ÜSTÜ

İstanbul Küçükçekmece’de faaliyet gösteren dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit cenazesinde selfie çektiği fotomontajlı görüntüyü 18’inci sayısının kapağında yayınladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, bu kapağın yayınlanmasıyla birlikte gece saatlerindeNokta Dergisi hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından soruşturma başlattı.

CHP HEYETİNDEN DESTEK

Heyet, derginin son sayısının toplatılması ile ilgili olarak Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile görüştü.CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ziyaret sonrasında bir açıklama yaptı. Berberoğlu, "Maalesef medya ve ifade özgürlüğüne dönük bir başka saldırının olay yerinde sizlerle karşılaştık. Neredeyse eski mesleğimizdeki trafiğe yakın bir şekilde haftalardır bir gazeteden, bir televizyon kanalından diğerine koşturuyoruz. Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü ihlallerini tarihe not düşmek için gayret sarf ediyoruz. Çünkü bunda ilerisi zaten bu ülkede adaletin işlememesi nedeniyle… Yargının, yürütmenin, yasamanın, tek adamın elinde toplanması sebebiyle daha ilerisi maalesef sağlanamıyor. Biz de bunun utancı ve ezikliği içerisindeyiz" dedi.