CHP’de son dönemde HDP ve PKK’ya verilen desteğin sınırı aşıldı.  CHP, PKK’nın gayriresmi partisi gibi davranmaya başladı. Atatürk’ün kurduğu parti CHP’de, devlete saldırarak terör estiren PKK’nın kınanması bir yana, halkın can ve mal güvenliğini koruyan devlet suçlanmaya başlandı.

Yetmedi CHP tarihinde ilk kez yönetici sıfatındaki bir isim, sözde PKK marşında ayakta saygı duruşunda bulundu. Gezi kalkışmasına açık destekten sonra PKK'ya destek veren akademisyenleri korumaya kalkan CHP, son hamlesini HDP kongresinde yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, gerilla marşında ayağa kalkıp, saygı duruşunda bulundu. Kendini savunan Tezcan, ''Kongrede, her parti kongresinde nasıl davranılıyorsa o hal ve çerçevede davrandım'' dedi. Genel Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan Tezcan’ın terör marşına saygı duruşu büyük tepki çekti.

ORAYI TERKETMELİYDİ

Bu arada, AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de PKK’nın sözde marşını saygı duruşunda dileyen Bülent Tezcan’ın tutumunu eleştirdi. CHP’nin, son zamanlardaki uygulamalarıyla  HDP ve PKK ikilisinin paralelinde hareket ettiğini ifade eden AK Partili Erdem, ''Tezcan, partisini temsilen HDP'nin kongresine misafir olarak katılmış olabilir ama o kongrede gelişen süreç içerisinde, bu esnada gösterilen eylemler çerçevesinde, öncelikle bu kongreye gitmemesi gerekiyordu. Velev ki gitti; kongre içerisindeki hal tavır ve eylemlerden ötürü, o salonda durmaması gerekirdi'' diye konuştu.

DEVLETİ SUÇLADILAR

Öte yandan Güneydoğu’ya giderek rapor hazırlayan CHP’li vekiller de 'Katil devlet' dedi. Diyarbakır’da incelemelerde bulunan CHP’liler, terörle mücadelede sivilleri korumaya azami özeni gösteren güvenlik güçlerinin hassasiyetini hiçe sayarak, savaş hukuku uygulamadığı iddiasıyla devleti katil ilan etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan raporda PKK değil devlet suçlandı.