CHP'den 'İYİ Parti 26 Ağustos'taki seçime giremez' iddiası


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı değerlendirdi. CHP olarak seçime hazır olduklarını belirten Özel, "CHP olarak ilk kararımızın arkasındayız. Devlet Bahçeli'yi buna ne zorladı, bunu bulmak lazım." dedi. Çok konuşulacak bir iddiaya imza attı:
 

"İYİ PARTİ SEÇİME KATILAMAZ"


26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini öne süren Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor." ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Müsavat Dervişoğlu ise İYİ Parti'nin erken seçim kararı çıkması durumunda, partisinin seçime katılıp katılamayacağını açıkladı.
 

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: 12 HAZİRAN'DAN SONRA YAPILACAK HER SEÇİME KATILMA HAKKIMIZ VAR


Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, "10 Aralık 2017'de yaptığımız 1. Olağan Genel Kurultay'ımızı gerçekleştirdiğimiz için, 12 Haziran'dan itibaren seçimlere dahil olmamızda bir engel yok. 75 ilde örgütlenmiş ve bunların 65'inde kongre yapmış İYİ Parti'nin yasal şartları yerine getirdiği aşikardır. Devlet Bahçeli, 2002'de erken seçim isteyerek yeni bir dönemin başlamasına öncülük etmiştir. Bugün de erken seçim çağrısı yapan Bahçeli tekrar yeni bir dönemin başlamasına öncülük edecektir: Eğer 26 Ağustos'ta erken seçim yapılırsa, İYİ Parti'nin dönemi başlayacaktır" ifadelerini kullandı