CHP'de Züğürt Ağa Sandıkları: 3896 Üye Partisine Oy Atmamış


CHP'de Züğürt Ağa Sandıkları: 3896 Üye Partisine Oy Atmamış
Türk sinemasının unutulmaz filmi 'Züğürt Ağa'daki Haraptar köyü seçimlerinin bir benzeri 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP'de yaşandı. Haraptar sandığından Züğürt Ağa'ya 1 oy çıkmış, herkes 'Ben attım' iddiasında bulunmuştu. 1 Kasım'da ise 3896 parti üyesinin seçim sandıklarından CHP'ye hiç oy çıkmadı. Üyelere ihraç gündemde.

Şener Şen'in başrölünde oynadığı Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden Züğürt Ağa'daki seçim sahnesinin bir benzeri CHP'de yaşandı. Genel Merkez, 1 Kasım seçimlerinde oy kullandığı sandıktan partisine oy çıkmayan 3 bin 896 CHP üyesini tespit etti. Bu üyelerin önümüzdeki hafta MYK toplantısında partiden ihracı görüşülecek. Örgütlenmeden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bu çalışmayı yaptık ve somut bir sonuç çıktı. Parti üyesi kimliğini layıkıyla taşımayan, partisine oy vermekten dahi imtina eden üyeler varsa bunları ayrıştırıp, dikkatlerini çekip sonunda da onların üyeliklerini sonlandırmanın doğru olacağını düşünüyoruz. Hastalık, zorunlu seyahat gibi haklı gerekçeler olabilir. Ancak bunların dışında bağlı bulundukları partiye oy vermiyorlarsa, onların parti üyeliklerinin sorgulanması gerekir" dedi.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLECEK

Çalışmanın ardından çıkan sonucu il ve ilçe örgütlerine bildirdiklerini dile getiren Bingöl, örgütlerin haksızlığa meydan vermemek adına araştırma yaptığını söyledi. Örgütlerden gelecek bilgileri değerlendireceklerini belirten Bingöl, sandığından oy çıkmayanlarla yüzyüze görüşmeler yapılacağını anlattı. Üyeliklerin kâğıt üzerinde kalmasını istemediklerini söyleyen Bingöl, "Bizim temel amacımız, parti üyesi olan arkadaşlarımızın aktif üyelik misyonu taşımalarını sağlamak, onları her anlamda parti çalışmalarına katmak" dedi.

1 MİLYON 220 BİN ÜYE VAR

Her meslek grubundan üyeleri olduğunu söyleyen Bingöl, "Onların da kendi mesleki bilgilerinden kaynaklı deneyimleri var. Bunu parti çalışmalarına katmak istiyoruz. Sıradan bir üye olmanın ötesinde, her anlamda parti çalışmalarına katkı koyan, birikimlerini partisine aktaran bir üyeliği hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu. CHP'nin toplam 1 milyon 220 bin üyesinin bulunduğu ve başvuruların internet veya il-ilçe örgütleri üzerinden yapıldığı belirtildi.