Kars nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Derya Erdem’in bir süre önce eşinden ayrıldığı, çocukları 7 yaşındaki Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki Türkan Efsun Erdem’i yanına alarak birkaç gün önce Karamürsel’de Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören kızkardeşinin yanına geldiği saptandı. Anne ve iki çocuğunun cesetleri, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
 Karamürsel İlçesi’nin Kayacık Mahallesi Arıtma Tesisi önünde İzmit Körfezi sahilinde bulunan cesetlerin sırrı çözüldü. Dün akşam saatlerinde sahilde dolaşan Selma Platin Pek deniz kenarında 1’i kadın, 2’si çocuk, 3 kişiyi haraketsiz halde görüp çevredekilerden yardım istedi. 3 kişi sudan çıkarıldıktan sonra hemen 112’ye ihbarda bulunuldu. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen kadın ve iki çocuğun çok az solunumu bulunduğu belirlendi. Hemen hastaneye kaldırılan 3 kişi yaşama döndürülemedi. Polisler, üzerlerinden herhangi bir kimlik çıkmayan 3 kişinin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.
 
 
Selma Platin Pek, "İlk kez ben gördüm ve çevreme bağırarak hemen suya girdim. Oradaki su derinliği dize kadardı. Sahile getirdiğimizde çocuklar henüz ölmüş değillerdi. Kalp masajı ve suni teneffüs yaptık. Çok su yutmuşlardı. Çok az solunumları vardı. Sağlık ekipleri gelip onları hastaneye götürdüklerinde orada öldükleri anlaşıldı. Doktorlara sorduğumuzda, olayın, biz onları sudan çıkarmadan yaklaşık 15 dakika önce meydana gelmiş olabileceğini söylediler" dedi.
 
Dün akşam, bölgede birkaç ceset daha olabileceği yolunda çıkan söylentiler üzerine dalgıç ekipleri gece de arama çalışmaları yaptı. Aramalrda başka ceset bulunmadı.
 
KARSLI ANNE VE İKİ ÇOCUĞU
 
Bugün sabah saatlerinde ise yapılan araştırmalarda, cesetlerin kimlikleri belirlendi. Polisten alınan bilgilere göre, Kars nufüsuna kayıtlı olduğu anlaşılan 29 yaşındaki Derya Erdem’in bir süre önce eşinden ayrıldığı, çocukları 7 yaşındaki Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki Türkan Efsun Erdem’i yanına alarak Karamürsel İlçesi’ne geldiği anlaşıldı. Derya Erdem’in burada Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı Karamürsel Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören kızkardeşi Hacer Arslan’ın yanına gelip, bir süre onun evinde kaldığı, dün öğlenden sonra çocuklarıyla birlikte onun yanından ayrıldıktan sonra da akşam saatlerinde cesetlerinin bulunduğu belirlendi.
 
5 GÜN İÇİNDE NETLEŞECEK
 
Anne ile iki çocuğunun kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp kurumu’nda otopsi işlemleri başlarken, kesin raporun 5 gün sonra verileceği belirtildi. Anne Derya Erdem’in çocuklarıyla birlikte denize atlayıp yaşamlarına son verdiği iddiaları ortaya atılırken, henüz bir görgü tanığı ortaya çıkmadı.
 
KARDEŞİYLE KONUŞULACAK
 
Öte yandan olayla ilgili sır perdesi, Derya Erdem’in Karamürsel İlçesi’nde bir süre yanında kaldığı kardeşi Hatice Arslan’ın konuşmasıyla daha da aralanacak. Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan Hatice Arslan’ın olayı öğrenince şoka girip bayıldığı ve Karamürsel Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, kendine gelip acı olayı hatırladıkça yeniden fenalaştığı, bi nedenle henüz ifadesinin alınamadığı öğrenildi. Hatice Arslan’ın evinde arama yapan polis ekipleri, eşinden boşandığı anlaşılan Derya Erdem’in yazdığı onlarca mektubu da incelemeye aldı.