NTV muhabiri Soma'da yaşanan çarpıcı dramı anlattı.
Buna göre Hüseyin Sağlam'ın eniştesi Kemal Çoban (40) da kayıplar arasında bulunuyordu. Çoban'ın oğlu gelecek hafta sünnet olacaktı. Sağlam ve yakınları Çoban'ı teşhis edemediler. Nasıl teşhis edeceklerini konuşurken yürek burkan bir fikir akıllarına geldi. Kemal Çoban, oğlunun sünnetine arkadaşlarını davet etmek için ocağa gitmişti. Belki sünnet davetiyeleri cebindedir, belki oradan teşhis ederiz diye cenazelerin ceplerinde davetiye aradılar.

Genç kadının gözyaşları

Öte yandan Kırkağaç'taki soğuk hava deposundan cenazeler de gözyaşları içinde alınmaya başlandı. Yakınını kaybeden genç bir kadın, feryat etti, ardından baygınlık geçirdi.  Bölgede tam bir dram yaşanıyor.

Maden işçilerinden 34 yaşındaki Adem Bener’in "Onlarca arkadaşımı, kardeşimi yitirdim, onları teşhis ettim. Bundan sonra yaşamışım, kurtulmuş ne olacak ki? Ben yaşayan bir ölüyüm artık" feryadı ve bir babanın "Bırakın da oğlumun yanına gideyim" demesi yürekleri dağladı. Ayrıca madende çalışan ve sağ kurtulan bazı işçilerin de cenazelerin tutulduğu soğuk hava deposuna geldiği görüldü.