Gülen Cemaati'nin Emniyet’teki örgütlenmesine yönelik olduğu öne sürülen operasyonun 3′üncü dalgasında gözaltına alınan polislerden eski İstanbul Mali Şube müdürü Yakub Saygılı, savcılık ifadesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un siluetini bozan kulelerin sahibine binaları traşlamadığı için değil, medya şirketine yatırım yapmak istemediği için küstüğünü söyledi.

ESKİ RADİKAL MUHABİRİ İFADEYİ TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Eski Radikal muhabiri Fatih Yağmur’un Twitter hesabı üzerinden paylaştığı ifadede Saygılı, Erdoğan’ın kendine yakın işadamlarını medya grupları satın almaya teşvit ettiğini, kabul etmeyenlere de adeta küstüğünü belirtti.

Saygılı şöyle konuştu: 

ERDOĞAN SİLÜET İÇİN KÜSMEDİ

Buna en güzel örnek kamuoyunda silüeti bozan Zeytinburnu’ndaki OnaltıDokuz binalarının sahibini gösterebiliriz. Küsmenin sebebi binaların silüeti bozan kısımlarının traşlanmaması ile ilgili diye bilinse de konunun aslı ilgili şahsın (Mesut Toprak) bir medya şirketine yatırım yapmak istememesidir.

"ÇOK KIRILDIM 5 YILDIR KONUŞMUYORUM"

Erdoğan Başbakanlığı sırasında Zeytinburnu'ndaki yapılarla ilgili şöyle konuşmuştu:

“Zeytinburnu’nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, özellikle rica ettim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, beş yıldır konuşmuyorum.”

KALYONCU İÇİN RÜŞVET VE İHALEYE FESAT İDDİASI

Saygılı, Kalyon Grup’un patronlarından Cemal Kalyoncu’nun Karayolları’ndaki müdürlere rüşvet verdiğini ve ihalelere fesat karıştırdığını da ileri sürdü. Saygılı bahsettiği tüm detayların soruşturma dosyasında mevcut olduğunu, iddiaların somut delillere dayandığını vurguladı.

İŞTE FATİH YAĞMUR'UN PAYLAŞTIĞI İFADE BELGESİ:

screen-shot-2014-09-03-at-11.05.38-am.png

screen-shot-2014-09-03-at-10.59.14-am.png