Sarıklı ve cüppeli muhabirlerinin sokak röportajları dikkat çeken Ehlisünnet TV ile "Cübbeli Ahmet Hoca" adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaati arasında, ağır sözlerin kullanıldığı sert bir tartışma yaşanıyor.

Cüppe ve sarık giyen muhabirleriyle yaptığı sokak röportajları dikkat çeken Ehlisünnet TV, bir süredir “Cüppeli Ahmet Hoca”nın cemaatiyle sert bir tartışmanın içinde.

Tartışma, Ehlisünnet TV’nin Cübbeli Ahmet Hoca'nın adının geçtiği internet sitesinde yer alan “yakmayan kefen” reklamına atıfta bulunarak "Yeni ürünümüz yanmayan tabut" başlıklı bir video hazırlamasıyla başladı.

Bir süre sonra internetten kaldıran videoda Ehlisünnet TV, ‘Cübbeli Ahmet Hoca’nın adını vermeden Cemaati ile anılan “Lalegül Çarşısı” yerine “Nane Çarşısı” ifadelerine yer verdi.

Oda Tv ’nin haberine göre, İsmailağa Cemaati’nin önemli isimlerinden Salih Diner, Ehlisünnet TV'nin Cübbeli Ahmet Hoca'yla dalga geçmesine sert yanıt vererek, kanal için "şeytanın kuklası" dedi.


FİTNECİ ŞARLATAN

Ancak iki grup aimg-20150210-wa0001.jpgrasındaki kavga bu karşılıklı sözlerle bitmedi. Twitter hesabı üzerinden Salih Diner'e yanıt veren ve "fitneci şarlatan" ifadesini kullanan Ehlisünnet TV, şu mesajları paylaştı:

Ehlisünnet TV'ye ehlifitne TV diyen, kendi cemaatinden olmayan tekkeleri batıl sayan, şeyh efendilere edebsizlik yapan bu fitneci şarlatana dikkat"

SERT CEVAP: KARILARLA KIZLARLA HALVET EDEN...

Ehlisünnet TV'nin bu çıkışına verilen yanıt da aynı sertlikte oldu. Salih Diner şunları yazdı:

“Hiç bir aklıselim Müslüman tarafından güvenilmeyen, kameralar karşısında bile haram işlemekten utanmayan, aylar önce cemaatimizin önde gelen hocaları tarafından zemmedilen EHLİ SÜNNET TV ismini kullanıp ehli dalalet yolunda ilerleyen gurub, hakkımda ‘şeyhlere edepsizlik etti’ diye bir lakırdı çıkarmışlar. Edepsizlik ettiğimi söyledikleri şeyh kendileri gibi karılarla kızlarla halvet eden, el öptüren, Efendi hazretlerimize dil uzatan Nazım Kıbrisi denen kişidir ve onun gibiler.

Bu konuda başka açıklama yapma ihtiyacı hissettiğim bir mevzu yok, onların ne mal olduğunu aklıselim Müslümanlar biliyor. Allahu teala hidayet nasib eylesin, amin.”