Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riad Maliki ile yaptığı basın toplantısında "(Kudüs tasarısı) Buradan güçlü bir destek bekliyoruz. Karardan sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da çok rahatsız." diye konuştu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylaması için yapacakları New York seyahati öncesinde açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"Biz buradan güçlü bir destek bekliyoruz. Bu karardan sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da çok rahatsız oldu. Aynı şekilde Musevilerin büyük bir bölümü de bu karara karşı. Dolayısıyla vicdanı olan herkes, hukuka aykırı ve Filistin'in haklarını gasp eden bu karara karşı durdu.

Tek başına kalan ABD'nin tehdit yöntemine başvurduğunu görüyoruz. 'Kimin ne oy verdiğini takip edeceğiz, başkana rapor edeceğiz, isimleri alacağız' diyorlar. Ne yapacaksınız isimleri alıp? O ülkeleri de mi işgal edeceksiniz veya onları cezalandıracak mısınız? Artık devir değişti. Hiçbir onurlu, şerefli devlet bu baskılara boyun eğmez. Herkes milletinin vicdanı doğrultusunda karar verecektir. ABD'nin bu yöntemden vazgeçmesi lazım. İnşallah Filistin davasını BM nezdinde de savunacağız.