Halk TV'de Uğur Dündar'ın konuğu olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu'yla ilgili bütün merak edilenleri yanıtladı. Bu seçimde büyük risk aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu ismini kendisinin bulup MHP'ye sunduğunu belirtti.
İHSANOĞLU'NU ABDULLAH GÜL MÜ ÖNERDİ?

Uğur Dündar’ın “Suudi Arabistan’ın Abdullah Gül’e, onun da Devlet Bahçeli’ye Bahçeli’nin de size Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açtığını söyleyen köşe yazarları oldu. Ne diyeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

TÜRKİYE'DE BÖYLE KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLİR

"Bu bir komplo teorisidir. Türkiye’de böyle şeyler üretilir. Hatta sonra inanılır. Böyle bir şey olmamıştır. Ben siyasi kimliği olmasın istedim. Aynı zamanda entelektüel, barışçıl, dünyayı tanıyan, herkesi kucaklayan bir kişiye ihtiyacımız var dedim. Hatta ben bu tanımlamayı yaparken Ekmeleddin Bey’in yanındaki biri de ona dönüp Kılıçdaroğlu aynı sizi tarif etti demiş. Hakikaten de Ekmel bey bu tarife oldukça uyuyor."

İHSANOĞLU İSMİNİ BEN BULUP MHP’YE SUNDUM

Hem parti çevresinde hem de çok yakın çevrede araştırma yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ekmel beyi sorduğum hiç kimse tarafından olumsuz bir yanıt almadım. Sıcak siyaset yapmamış, tarafsız olması olsun diğer özellikleri olsun bu konuda kendi çevremizde mutabık kaldık. Ardından bu ismi sayın Bahçeli’ye götürdüm. O da kabul etti. Suudi Arabistan iddialarına tabii ne diyeyim, gülüyorum. Ekmel Bey kadın erkek eşitliğine inanan biri. Suudi Arabistan’da bu yok." şeklinde konuştu.

CHP'DEN TEPKİ GELMEYECEK DEMEK TABİATA AYKIRI

İhsanoğlu ismi ile risk üstlendiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti.

"Sadece partime uygun bir isim bulsaydım risk olmazdı. Ama ben ülkemin bir maceraya sürüklenmesini istemiyorum. Rejimin değişmesini istemiyorum. Onun için bu aday sağdan soldan herkesin kucaklayabileceği bir aday olmalıydı. Risk üstlendim evet. Artı elbette ki tepki gelecekti. Bunu biliyordum. Hele CHP’den tepki gelmeyecek demek, bu eşyanın tabiatına aykırı. Biz farklı düşüncelerin bir araya geldiği bir partiyiz. Ama bir aday belirlenmişse ikinci bir adayın CHP içinde belirlenmesi olmaz. Buna izin vermem. Ben CHP içinde çok şey değiştirdim. Herkes artık özgürce düşüncelerini ifade edebilir burada. Bana gelip beni eleştirenlere hiç kızmadım hep teşekkür ettim. Artı biz kadın kollarını ve gençlik kollarını kurduk."